BR Service er gået konkurs
Medarbejdere fra Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, overtager i første omgang opgaven med at hjælpe de berørte mennesker, især med pleje.
Rådmand Jette Skive lover, at Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune sørger for, at færrest mulige bliver berørte af, at det private hjemmehjælpsfirma BR Service Hjemmehjælp i dag er gået konkurs. 811 borgere i Aarhus har valgt BR Service som leverandør af praktisk hjælp og pleje.
"Det er en ærgerlig situation for de ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet. Det er jo ikke som et besøg i Brugsen men mennesker, som kommer i ens hjem. Vores medarbejdere er dygtige og kompetente, og vi vil gøre en kraftanstrengelse for, at folk hurtigst muligt får hjælp fra kommunen i stedet. Vi hjælper i første omgang særligt dem, som skal have personlig pleje," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.
Rådmanden vil have ændret lovgivningen, så borgere ikke står uden hjælp med dags varsel:
"Aarhus Kommune løser fint hovedopgaven med at skabe en ordentlig hjemmepleje, men jeg er samtidig tilhænger af det frie valg. Nu har vi i en periode set for mange konkurser, hvor mange ældre mennesker med dags varsel står uden hjælp. Derfor må Christiansborg være med til at ændre lovgivningen, så vi får reserveret nogle midler til overgangsløsninger eller som minimum, at vi får mere fleksibilitet i reglerne for virksomhedsoverdragelser. Det kan være med til at sikre tryghed hos ældre mennesker og medarbejderne," siger Jette Skive.
Medarbejdere fra Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, overtager i første omgang opgaven med at hjælpe de berørte mennesker, især med pleje. Alle modtagere af hjemmehjælp fra BR Service får også et brev fra Aarhus Kommune med oplysninger om kontaktperson. Alle berørte kan frit vælge ny leverandør.
FOA: Konkursbølgen fortsætter
Det er kun 13 dage siden, at Tammys Hjemmepleje APS gik konkurs i Slagelse. I februar måned var det Vitaplejes konkurs, der ramte Gladsaxe, Hvidovre, Tårnby, Dragør og Lejre kommuner.
”Konkursbølgen fortsætter uden ende. Hver gang er det de ældre og de ansatte, der må betale regningen med utryghed og tab af job,” siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.
Han opfordrer de kommunale politikere til at beskytte deres borgere bedre. Ifølge FOAs optælling har minimum 9.100 borgere nu været berørt af konkurser i den private hjemmepleje inden for de senere år. FOA anbefaler bl.a., at virksomhedens økonomi vurderes, før de får lov til at passe ældre og børn, og at kommunerne sørger for at skrive arbejdsklausuler ind i kontrakterne.
Derudover mener FOA, at kommunerne – før de indgår en aftale – bør tage grundigt bestik af, hvilke kompetencer en privat plejevirksomhed råder over i form af uddannet personale og ledelseskompetencer.