23948sdkhjf

Eksperter i hjernen danner nationalt forum

Aarhus Universitetshospital har taget initiativ til at skabe et samlet dansk forum for blodpropper i hjernen og hjerneblødninger. Dansk Stroke Forum samles første gang i dag.
12.500 danskere får hvert år en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning. Og i de kommende år forventes endnu flere at blive ramt af disse sygdomme, fordi den danske befolkning bliver ældre.

På Aarhus Universitetshospital er man i de senere år blevet førende inden for behandling og forskning i hjerneblødninger samt blodpropper i hjernen – under ét kaldet "stroke" på engelsk. Derfor har professor Grethe Andersen fra Aarhus Universitetshospital taget initiativ til at skabe et samlet Dansk Stroke Forum, hvor behandlere, forskere, patientforeninger, videnskabelige selskaber og beslutningstagere kan mødes.

Dansk Stroke Forum samles første gang i dag på Aarhus Universitetshospital.

"Målet med Dansk Stroke Forum er at etablere et nyskabende debatforum, hvor vi kan dele og debattere ny viden inden for stroke-området," fortæller Grethe Andersen.

"Vi håber at kunne skabe en synergieffekt mellem de mange forskellige aktører og sammen stå stærkere – bl.a. over for politikerne."

Grethe Andersen understreger, at det især er vigtigt at sende et klart signal til politikerne omkring den akutte behandling af stroke, for det kræver et tæt fagligt og organisatorisk samarbejde, hvis patienterne skal tilbydes den mest effektive behandling på det mest optimale tidspunkt.

"På længere sigt er det vores håb, at Dansk Stroke Forum 2016 kan bane vejen for at udarbejde en ”Stroke Plan Danmark” på linje med den nationale Kræftplan og Hjerteplan."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128