23948sdkhjf

De får en million kroner til demens fra TrygFonden

Sønderborg Kommune får på onsdag overrakt en million kroner fra Trygfonden, der har valgt at støtte den sønderjyske kommunes tiltag indenfor demensområdet.

Med projektet "Motion Sind Samvær" ønsker Sønderborg Kommune at øge livskvaliteten for borgere med demens og deres pårørende gennem fysisk træning, socialt samvær og uddannelse.

"Vi oplever, som alle kommuner, at der er stadigt flere borgere, som får demens. Det øgede antal betyder, at presset på både menneskelige og økonomiske ressourcer vokser, og derfor er vi utroligt glade for donationen fra TrygFonden. Den gør det muligt for os at iværksætte nogle initiativer, som hjælper de borgere, der har demens, men også deres pårørende, som har et stort behov for støtte i den situation, de er i," siger formand for seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Storm.

En prognose for Sønderborg Kommune viser, at de ca. 1.500 demente borgere, der var i kommunen ved seneste årsskifte vil være vokset til omkring 2.400 i 2040.

Jens Iwer Petersen, der er lokal repræsentant for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, deltager i overrækkelsen på Guderup Plejecenter den 10. august. Han siger:

"I TrygFonden arbejder vi for, at flere, der befinder sig i en sårbar situation, kommer til at indgå i positive fællesskaber, som kan styrke deres trivsel og livskvalitet. Projekt "Motion Sind Samvær", som Kompetencecenter for Demens i Sønderborg Kommune nu sætter i gang, rammer plet på flere parametre: Demente borgere og deres pårørende får mulighed for fysisk aktivitet, og de får styrket deres sociale relationer og mentale velbefindende, hvilket kan hjælpe til at fastholde dem i et aktivt og meningsfyldt liv. Projektet er på den måde til gavn for både helbred, trivsel og livskvalitet, og det støtter vi gerne.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen til Sønderborg Kommune som led i TrygFondens samlede arbejde for at støtte udsatte og sårbare grupper.

"Vi glæder os meget over donationen og de muligheder, den åbner for - som jo oven i købet ligger fint i tråd med "ældre-milliardens" hensigter. Den nyeste forskning viser, at motion har stor betydning for demensramte fysiske og psykiske velbefindende. Fx viser evalueringen af projektet "Bevæg og bevar dig" i Odense, at det netop var kombinationen af den fysiske træning og det sociale samvær bagefter, der var den væsentligste årsag til projektets succes," siger næstformand i Sønderborg Kommunes seniorudvalg, Jens Peter Thomsen.

FAKTA
• Projektet "Motion Sind Samvær" igangsættes nu og slutter ved udgangen af januar 2019
• Det væsentligste indhold i projektet er 1) fysisk træning af demensramte og pårørende og 2) en pårørende-uddannelse, som er opbygget i moduler og også udbydes til pårørende, der ikke har haft kontakt med projektet Motion Sind Samvær.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078