Sønderborg vil styrke demensindsatsen
Kommunen bruger blandt andet sin andel fra værdighedsmilliarden til at styrke indsatsen for borgere med demens.
Implementeringen af pengene tager udgangspunkt i den værdighedspolitik, som byrådet i Sønderborg godkendte i juni, og som definerer det gode liv for ældre. Seniorudvalgets formand, Preben Storm, ser frem til, at politikken nu bliver til handling i form af en række tiltag for kommunens ældre.
"Vi har involveret mange borgere i processen med at formulere politikken, og jeg tror, de ligesom mig og som ældre borgere, pårørende og medarbejdere glæder sig til at se politikken omsat til handling. Jeg ser frem til, at vi gør det endnu bedre for de borgere, der har brug for korttidspladser, når de skal rehabilitere efter fx sygehusophold, når vi styrker akutteamet, får mere duft af mad på plejecentrene, mere uddannelse og velfærdsteknologi, at vi minimerer liggesår og medicineringsfejl i projektet "I sikre hænder" - og jeg ser ikke mindst frem til en styrket indsats på demensområdet," siger han.
Ud over de nævnte tiltag er der for eksempel også afsat penge til transport af borgere med demens til kommunens dagscentre, og der er afsat penge til ekstra personale på plejecentrene, så der bliver bedre mulighed for, at der kan sættes aktiviteter i gang efter beboernes ønsker.
Regeringen afsatte i Finansloven for 2016 en mia. kr. på landsplan til et varigt løft på ældreområdet. Et krav i forbindelse med tildelingen var, at samtlige kommuner skulle formulere og vedtage en værdighedspolitik.
Sønderborg Kommunes andel i "værdighedsmilliarden" er ca. 16,3 mio. kr.
Sønderborg Kommunes andel i "værdighedsmilliarden" er ca. 16,3 mio. kr.