23948sdkhjf

Sundhedsminister om bedøvede patienter i Køge: Vanvittigt

Sophie Løhde er forarget over, at patienter i Køge bevidst har fået for meget medicin.
Fuldstændig uacceptabelt.

Reaktionen fra sundhedsminister Sophie Løhde (V) er utvetydig, efter at DR Sjælland i går har beskrevet, hvordan personalet på Køge Sygehus bevidst har overmedicineret nogle patienter for at få tid til at passe andre.

"Det lyder vanvittigt. Jeg er dybt forundret over, at den slags kan finde sted på et dansk sygehus," siger Sophie Løhde og tilføjer:

"Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg har da også forstået, at ledelsen på sygehuset har grebet ind med det samme. Det mangler også bare, for den slags skal stoppes øjeblikkeligt."

En sygeplejerske på Køge Sygehus fortalte torsdag til DR Sjælland, at arbejdspresset på sygehuset er så stort, at personalet nogle gange må give sovemedicin til patienterne. Ellers kan sygeplejerskerne ikke tilse andre patienter.

Men det er ikke en gyldig grund, fastslår ministeren:

"Det er muligt, at personalet har haft travlt og har følt sig presset, men det berettiger på ingen måde, at patienterne bliver overmedicineret."

"Det hører ingen steder hjemme, og Styrelsen for Patientsikkerhed har også bedt om en redegørelse, så vi kan finde ud af, hvad der er foregået på sygehuset," siger Sophie Løhde.

DR Sjælland har fået aktindsigt i et påbud fra Arbejdstilsynet, der er sendt til Køge Sygehus 8. juni i år.

I rapporten fra Arbejdstilsynet kan man ifølge DR Sjælland læse, at der er skruet op for medicinen, selv om personalet ved, at det strider mod de retningslinjer, der findes på området, og kan føre til længere indlæggelsestider.

Arbejdstilsynet skriver i rapporten, at den øgede brug af beroligende medicin tidligere er blevet indberettet som en "utilsigtet hændelse".

Men ifølge en sygeplejerske på Køge Sygehus, som DR Sjælland har talt med, er sygeplejerskerne holdt op med at indberette, fordi det efterhånden blev en daglig hændelse.

Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) er foruroliget over oplysningerne og har nu kaldt Sophie Løhde i samråd:

"Brugen af den beroligende medicin er slem nok i sig selv, men jeg er lige så forfærdet over at læse, at de ikke indberetter det. Vi har en kultur i Danmark, hvor man indberetter fejl, så man kan lære af dem."

"Hvis personalet ikke har tid til at gøre det, så ødelægger vi den kultur, og det er dybt alvorligt," siger han.

Sagen understreger, at politikerne nu har nået grænsen for, hvor meget man kan presse ud af sundhedspersonalet, mener Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund:

"Det er en kynisk regering, som ser til, mens den her slags tendenser udvikler sig."

"Regeringen og sundhedsministeren må indse, at den almindelige drift af sundhedsvæsenet også skal have prioritet på linje med diverse garantier og pakker. Sundhedsvæsnet hænger ikke sammen længere,"siger Peder Hvelplund.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094