23948sdkhjf

Sygeplejersker støtter FOA's konflikt

Den varslede konflikt mod DK-Pleje, som FOA har udmeldt, støttes nu officielt med Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen i spidsen.
Den varslede konflikt, som FOA i skrivende stund starter om ni dage mod det private hjemmeplejefirma DK-Pleje A/S, støttes nu officielt af Dansk Sygeplejeråd. Det skriver foa.dk idag.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, har sendt en støtteskrivelse ud, og kalder det ”dybt bekymrende”, at de naturlige fagområder undergraves.

”Vi finder, at det er uacceptabelt, at en virksomhed som DK-Pleje A/S, der virker på det danske arbejdsmarked, ikke vil indgå overenskomst med FOA inden for forbundets naturlige fagområde,” skriver Grete Christensen i støtteerklæringen fra Dansk Sygeplejeråd.

”Den Danske Model, hvor parterne drøfter og indgår aftaler om medarbejdernes løn- og ansættelsesvilkår, undergraves, hvis virksomhederne/arbejdsgiverne ikke anerkender organisationernes naturlige fagområder. Det er dybt bekymrende,” fortsætter hun.

Konflikt på vej
1. september rammes den private virksomhed DK-Pleje A/S af konflikt og sympatikonflikt. 3F, HK, og Dansk Metal indleder samtidig sympatikonflikt mod virksomheden.

”I disse år ser vi et angreb på vores overenskomstområde fra private virksomheder, der vinder udbud om offentlige ydelser ved at dumpe lønnen og gå på kompromis med fagligheden. Det er ingen være tjent med. Derfor er jeg meget glad for den store opbakning,” siger FOA's formand Dennis Kristensen.

Grete Christensen siger i den officielle støtteerklæring i øvrigt:

"Sagen viser også, at det er helt uholdbart, at kommunalbestyrelser træffer beslutninger, hvor de efterfølgende ikke har kontrol med den faglige kvalitet og sætter de ansatte i helt uholdbare situationer og uden et ordentligt sikkerhedsnet i form at overenskomst med de relevante faglige organisationer.
Når udbudsrunder ved frit valgs ordningerne ikke stiller krav om løn og ansættelsesvilkår, eller hvis kravene ikke følges op ved kontrol, ses konsekvenserne som i tilfældet med DK-pleje desværre tydeligt – lavere løn, ingen pension og generelt ringere ansættelsesvilkår.
Det må derfor være et krav, at kommunerne i udbudsmaterialet stiller krav – der følges op af kontrol, der sikrer løn- og ansættelsesvilkår for de medarbejdere, der skal udføre præcis de samme opgaver, som kommunerne selv har udført."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062