23948sdkhjf

Fagforbund: Voldtægtsmænd må ikke anbringes på bosteder

Voldtægter af psykisk syge borgere begået af andre beboere skal frem i lyset, siger FOA og Socialpædagogerne.
Det skal ikke være muligt at bo dør om dør med en dømt voldtægtsmand, hvis man bor på en socialpsykiatrisk institution.

Sådan lyder det fra formanden for FOA, Dennis Kristensen. Han efterlyser, at voldtægter af psykisk syge begået af andre beboere bliver taget seriøst og anmeldt.

Ifølge Fagbladet FOA afslører politinotater, at der har været flere anmeldelser af voldtægter af psykisk syge på tre kommunale bosteder.

- Det er med til at skabe en helt uholdbar situation, hvis man kan sidde som beboer på en institution og foretage en voldtægt af en af de andre beboere, uden at det rigtig har nogen konsekvenser, siger Dennis Kristensen.

På bostedet Lindegården har personalet siden 2014 anmeldt mindst seks voldtægter af psykisk syge mænd og kvinder begået af andre beboere.

På Ringbo er der registreret otte anmeldelser siden 2009, og på Saxenhøj er der registreret to voldtægtsanmeldelser siden 2014.

På alle tre bosteder er medarbejdere blevet dræbt inden for de seneste år.

Ifølge Fagbladet FOA har nuværende og tidligere medarbejdere på Ringbo og Lindegården mistanke om, at der bliver begået flere voldtægter, end politirapporterne viser.

- Når der bliver anmeldt sager, skal vi sørge for, at de kommer frem i lyset og ikke bliver gemt væk i mørket. Ellers risikerer man, at nogle voldtager gentagne gange og slipper godt fra det, siger FOA-formanden.

Fejlvisitation af borgere til bosteder kan være en af årsagerne til voldtægterne. Sådan lyder det fra forbundsformanden for fagforbundet Socialpædagogerne, Benny Andersen.

- Hvis borgere bliver visiteret til bosteder, som ikke er målrettet deres problem, sker der vold, udadreagerende adfærd og desværre også voldtægt, siger han.

Derudover er der brug for viden om seksuel adfærd og reaktioner. Så kan personalet på bostederne bedre arbejde med de psykisk syge borgeres seksualitet, lyder det.

- Det har man gode erfaringer med i forhold til borgere med et psykisk handicap, siger Benny Andersen.

- Og så afhænger det naturligvis også af personaleressourcer, tilføjer han.

Ud over de 16 voldtægtsanmeldelser fra personalet på bostederne har beboerne også anmeldt en række voldtægter.

Derudover er der ifølge FOA flere eksempler på sexchikane mod beboere og kvindelige ansatte på bostederne.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094