23948sdkhjf

2017-budget med fokus på det nære sundhedsvæsen

Så er der indgået budgetforlig i Region Syddanmark. Regionens stabile økonomi betyder, at man kan få enderne til at nå sammen uden at skulle ud i en sparerunde til næste år.
Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har torsdag aften indgået budgetforlig om Region Syddanmarks 2017-budget.

Forligsparterne er blandt andet enige om at arbejde med alternative måder at styre sygehusenes økonomi på, så sygehusene ikke kun skal afregnes efter aktivitet, men i højere grad gives incitamenter til at have fokus på, hvad der giver værdi for patienten. Det betyder blandt andet forsøg på nogle afdelinger med at ophæve kravet om 2 procents produktivitetsstigning.

Derudover sætter forligspartierne fokus på ”det nære sundhedsvæsen”. Regionen ønsker at intensivere arbejdet med at udvikle det gode, nære og sammenhængende sundhedstilbud til regionens borgere i tæt samarbejde med kommuner, almen praksis, sygehuse og andre interessenter. Det åbner blandt andet for muligheden for at arbejde med at tilbyde for eksempel røntgen og blodprøvetagning tættere på borgerne.

Store sygehusbyggerier kan fortsætte

2017-budgettets anlægsramme giver mulighed for at fortsætte og afslutte de mange store sygehusbyggerier, der er i gang i disse år – både inden for somatikken og psykiatrien. Desuden er der enighed om at prioritere anskaffelsen af en MR-accelerator til Odense Universitetshospital, som giver mulighed for ekstrem præcis behandling af kræft og dermed færre bivirkninger for patienterne. MR-acceleratoren vil være den første af sin art i landet, og vil give syddanske kræftpatienter adgang til ”State-of-the-Art”-behandling, ligesom patienter fra resten af Danmark vil kunne få behandling i den nye accelerator i Odense.

"De besparelser, vi har gennemført tidligere i år, har givet os et robust udgangspunkt for forhandlingerne om regionens 2017-budget. Det gode udgangspunkt gør, at vi undgår endnu en sparerunde, og at vi har haft mulighed for at prioritere en række strategiske indsatser, der peger fremad. For eksempel i forhold til fremtidens økonomiske styring af sygehusene og udviklingen af det nære sundhedsvæsen," siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Samlet set står 37 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslisten overvejer fortsat, om de ønsker at tilslutte sig forliget med deres 2 mandater. Nye Borgerlige og Liberal Alliance, der hver har 1 mandat, står ikke bag forliget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062