Regionshospitalet ruster sig til vinter
De sylter fem ton asier, agurker, græskar og rødbeder i køkkenet på Regionshospitalet Randers.
Køkkenet har taget hånd om intet mindre end FEM TON økologiske asier, drueagurker, græskar og rødbeder.
Et halvt ton asier er nok til at holde hospitalets patienter og kantine forsynet.
"Princippet for hospitalets køkken er at lave så meget som muligt fra bunden med økologiske råvarer, og så gør det jo ikke noget, at det samtidig er billigere at gøre det selv end at købe de færdige produkter på glas," lyder det fra hospitalet.
Opskriften:
500 kg asier med skræl (300 kg uden skræl)
9 kg groft salt
Lagen:
200 l eddike
100 kg sukker
1 kg sorte peberkorn
1,8 kg sennepsfrø
300 g laurbærblade
1 kg skærmdild
Sådan gør du
Dag 1:
Skræl asierne og skrab kernerne ud (Husk at smage på asierne. De må ikke være bitre)
Skær asierne i ca. 1 cm tykke skiver
Fordel salt over asierne
Lad asierne stå køligt natten over
Lagen:
Kog alle ingredienser til lagen, indtil sukkeret er smeltet
Sluk for varmen og lad lagen stå til dagen efter
Dag 2:
Skyl salt af asierne
Fyld asierne på rene skoldede glas
Giv lagen et hurtigt opkog (skum for evt. urenheder)
Hæld lagen over asierne
Luk glassene med det samme
Opbevar dine asier i køleskabet og spis indenfor et par måneder
500 kg asier med skræl (300 kg uden skræl)
9 kg groft salt
Lagen:
200 l eddike
100 kg sukker
1 kg sorte peberkorn
1,8 kg sennepsfrø
300 g laurbærblade
1 kg skærmdild
Sådan gør du
Dag 1:
Skræl asierne og skrab kernerne ud (Husk at smage på asierne. De må ikke være bitre)
Skær asierne i ca. 1 cm tykke skiver
Fordel salt over asierne
Lad asierne stå køligt natten over
Lagen:
Kog alle ingredienser til lagen, indtil sukkeret er smeltet
Sluk for varmen og lad lagen stå til dagen efter
Dag 2:
Skyl salt af asierne
Fyld asierne på rene skoldede glas
Giv lagen et hurtigt opkog (skum for evt. urenheder)
Hæld lagen over asierne
Luk glassene med det samme
Opbevar dine asier i køleskabet og spis indenfor et par måneder