KL er parat til at slække på plejehjems medicin-regler
Ældres pårørende tager måske hovedpinepiller med på plejehjem for at slippe for bøvl, mener faglig chef i KL.
Derfor giver det god mening at følge et forslag fra Lægeforeningen, der lægger op til at gøre det mindre besværligt for personalet på plejehjem at give beboerne medicin, som kan fås i håndkøb.
Det siger Christian Harsløf, der er afdelingschef for social- og sundhedsområdet i Kommunernes Landsforening (KL).
"Det er en daglig kilde til frustration, at almindelige mennesker kan gå ned på tankstationer eller i supermarkeder og købe medicinen, mens en sygeplejerske ikke kan udlevere det til en plejehjemsbeboer," siger han.
Som reglerne er i dag, skal sygeplejersker eller sundhedsassistenter på plejehjem først ringe til en ældre beboers praktiserende læge, hvis der skal udleveres hovedpinepiller eller afføringsmedicin.
Det er spild af tid i begge ender af bureaukratiet, mener Lægeforeningen.
Her vil man gerne uddelegere opgaven, så læger ikke behøver at sige god for en Panodil eller en afføringspille, hver eneste gang en ældre beboer har lettere smerter.
I KL's ører lyder det som en god løsning.
"Det er medicin, som man kan købe uden recept. Alternativet er nogle gange, at pårørende eller andre i de ældres netværk bliver dem, der udleverer det til de ældre. Så synes jeg, at det er fint, at det er faguddannet personale, der kan gøre det i stedet for," siger Christian Harsløf.
"Vi er indstillet på, at det skal kunne gennemføres i praksis. Hvis det kræver en regelændring, er det noget, vi vil bakke op om," tilføjer han.
/ritzau/
Kilde: /ritzau/