23948sdkhjf

Konference sætter fokus på demensvenlige plejeboliger

Plejeboligkonference til november har særligt fokus på indretning af plejeboliger til mennesker med demens.
Til november løber Nohr-Cons årlige konference om byggeri af fremtidens plejebolig igen af stablen.

Plejeboligkonferencen tager fat på nogle af de helt centrale spørgsmål, som melder sig, når man skal planlægge og designe plejeboliger. Hvordan kan vi bygge plejeboliger, som også er attraktive i fremtiden? Hvordan ved vi, hvad der bliver behov for i fremtiden? Og kan vi bygge plejeboliger, som kan passe til de ældres behov 10, 20 og 50 år ud i fremtiden?

På konferencens første dag kan man komme med på studietur til ny- og ombyggede plejeboliger og herefter følger en konferencedag om fremtidens plejebolig.

Derudover er der også sammensat en konferencedag med fokus på indretning af plejeboliger, som er særligt velegnede til mennesker med demens. Her kan man blandt andet høre om erfaringerne fra friplejehjemmet Dagmarsminde, der åbnede i februar. Det er et sted, hvor omsorg, værdighed og det enkelte menneske er omdrejningspunktet. Blandt faciliteterne er et varmtvandsbassin, bibliotek, sansehave og fælles spisestue. Plejehjemmet har 14 medarbejdere inkl. den livlige hund Banton.

I Odense arbejder OK-fonden på projektet Byen for livet. En hel bydel indrettet med boliger og blandt andet frisør, restaurant, supermarked og teater, hvor mennesker med demens skal kunne fungere i eget liv så længe som muligt. Intentionen med byen er, at alle demensramte skal have mulighed for at leve et almindeligt liv uden at føle sig syge, og et af de helt centrale mål i projektet er at reducere behovet for demensplejehjem. OK-Fonden er hovedinitiativtager til projektet i tæt samarbejde med Odense Kommune og Støtteforeningen Marguritten. På plejeboligkonferencen fortæller Paul Erik Weidemann, Adm. Direktør i OK-Fonden, om Byen for livet.

Det anslås, at to tredjedele af beboerne på plejecentre har demens. Alligevel udgør antallet af demensegnede boliger kun en lille del af visiterede boliger til ældre. Hvordan man kan bygge og indrette mere demensegnet? Demensalliancen har samlet en række af landets førende videnspersoner inden for demensboligområdet for at få deres bud på visioner og tiltag, der kan inspirere til at renovere, bygge og indrette mere demensegnede boliger. I dette visionsprogram giver de deres bud på, hvorfor og hvordan, man kan tænke demensegnethed ind i indretningen. Pia Wiberg, der er arkitekt og projektleder for Byggerigruppen, Demensalliancen, fortæller på konferencen om konkrete visioner for Danmarks Demensboliger.

Blandt oplægsholderne er også Margrethe Kähler, Chefkonsulent, Ældre Sagen, der fortæller om udfordringer med boliger til personer med demens, Lise Nevstrup, ergoterapeut og konsulent i Aalborg Kommune, fortæller om udearealer og aktive haver til demensramte, og konsulent Mette Borresen fra Videnscenter for demens i Aalborg Kommune fortæller om Demenscentret Tornhøjhaven.

Nohr-Cons konferencen om byggeri af fremtidens plejebolig løber af stablen den 8. - 10 november i København.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071