Herning justerer kravene til leverandører af hjemmehjælp
Fremover vil kommunen have mere fokus på økonomien i de private virksomheder, der leverer hjemmehjælp, og samtidig skal virksomhederne fremover acceptere at levere hjælp i alle døgnets timer og i alle dele af kommunen, og personalet skal være SOSU-uddannet.
Det skriver kommunen på sin hjemmeside.
Kommunen vil fremover have mere fokus på økonomien i de private virksomheder, der leverer hjemmehjælp til borgerne. Samtidig skal virksomhederne fremover acceptere at levere hjælp i alle døgnets timer og i alle dele af kommunen, og personalet skal være SOSU-uddannet.
Det er nogle af hovedpunkterne i den nye kontrakt, som de private leverandører fremover præsenteres for, hvis de skal løse opgaver for Herning Kommunes borgere.
- Det handler om at sikre den størst mulige stabilitet for borgerne, der modtager hjemmehjælp, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.
- I Danmark har vi desværre set en række konkurser hos private leverandører, og det kan medføre usikkerhed hos modtagerne af hjemmehjælp. Samtidig er det vigtigt, at så få forskellige, veluddannede medarbejdere som muligt kommer ud til borgerne, for det giver tryghed og sammenhæng i plejen.
Udvalgsformanden understreger, at Herning Kommune har et godt samarbejde med de i øjeblikket syv private leverandører af hjemmehjælp, som arbejder for kommunen. Justeringen handler derfor mere om rettidig omhu end om at øge kravene til de nuværende leverandører.