23948sdkhjf

Nye borgercentre skal styrke handicapindsatsen

Centrene skal bl.a. fungere som mødested mellem borgere og de sagsbehandlere, der bevilger tilbud og ydelser.
Fremover skal borgere med et handicap kunne få hjælp på fire, lokale borgercentre, hvad enten det drejer sig om rådgivning, bevillinger eller daglig støtte.

Det sker i Aarhus i et tæt samarbejde mellem borgercentrene og et bydækkende center, der varetager rådgivnings- og visitationsarbejdet. Desuden skal hvert borgercenter have et borgerråd, der skal styrke borgernes og civilsamfundets medindflydelse og dialog med Voksenhandicap.

Det er grundtanken i det reformudspil, som rådmand Thomas Medom sender i høring idag.

Desuden kan centrene fungere som mødested mellem borgere og de sagsbehandlere, der bevilger tilbud og ydelser. Sagsbehandlerne er forankret i et bydækkende rådgivnings- og visitationscenter, men vil være til stede på borgercentrene flere gange om ugen.

- Vi giver en helt ny start til indsatsen for borgere med handicap. Politisk har vi investeret 50 millioner kroner i området. Vi har gennemført en dialogproces med brugere og pårørende, hvor vi sammen har gentænkt indsatsen. Og med en ny handicapchef i spidsen har vi et skridsikkert afsæt for at bringe handicapindsatsen til et nyt niveau. Det vil vi gøre med de nye borgercentre, hvor borgerne kan få en målrettet og fleksibel støtte. Borgercentrene skal fungere som lokale kraftcentre, hvor borgere, pårørende, medarbejdere og frivillige får en fælles ramme for aktiviteter og arbejdet med borgerne. Og vi vil styrke det demokratiske fundament i form af lokale borgerråd på hvert center, siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

- Vi lægger op til at trække de organisatoriske streger på en ny måde. Men det kan ikke stå alene. De lokale borgercentre skal have større frihed til at disponere over pengene, så de kan målrette deres tilbud til den enkelte uden tungt bureaukrati. Samtidig udstikker vi et fælles spor for faglighed og uddannelse, og vi sætter en klar, strategisk retning for Voksenhandicap ved at samle ledelseskraften på færre personer, siger Thomas Medom.

Den nye, organisatoriske struktur suppleres af fire andre elementer:

Et nyt, fællesfagligt grundlag med øget fokus på livsmestring og øget brug af velfærdsteknologi, nye metoder og uddannelse til medarbejderne
Et stærkt fokus på faglig specialisering og kompetenceudvikling
En større rammestyring, der giver borgercentrene mulighed for at disponere over ressourcerne og tilbyde fleksible og helhedsorienterede løsninger til borgerne
En slankere ledelse, idet antallet af centerchefstillinger reduceres fra syv til fem. Det skal skærpe det ledelsesmæssige fokus på den strategiske retning, fælles mål og værdier

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078