Hjemmeplejen skal indberette misrøgtede dyr
Det bliver plejepersonalets opgave at indberette dyr, som ikke trives. En urimelig opgave, fastslår FOA.
I hvert fald hvis man er ansat i Vejen eller Aarhus Kommune, som har sagt ja til at deltage i et toårigt pilotprojekt, hvor plejepersonalet får til opgave at holde øje med, om husdyrene trives.
Men hos fagforbundet FOA mener Social- og Sundhedssektorens formand, Karen Stæhr, at det er en arbejdsopgave, som ikke tilhører social- og sundhedsassistenter.
- Det er simpelthen ikke deres ansvar at være dyreværnspoliti. De er jo ikke visiteret til andet end personlig pleje, omsorg og praktisk hjælp til den ældre.
- De er ikke visiteret til at holde øje med hunden og katten, og derfor skal det ikke være en opgave og et ansvar, man pålægger dem, siger Karen Stæhr.
Ifølge hende bør man hellere diskutere, hvilke andre myndigheder, som skal håndtere de misrøgtede dyr, i stedet for at pålægge medarbejdere, der i forvejen er presset på opgaver og tid, endnu flere opgaver.
Men hos Dansk Folkeparti mener dyrevelfærdsordføreren Karina Due, at de ansatte hurtigt får en fornemmelse af hjemmets forhold.
- Det er jo ikke noget, de behøver at bruge en masse tid på. Det er en ganske almindelig observation, lige så vel som hvis vinduet havde været smadret, siger hun.
DF-ordføreren forklarer, at hun ofte har fået henvendelser fra plejepersonale, som er frustreret over, at de ser nogle ting, men ikke kan hjælpe.
Hos FOA mener Karen Stæhr dog, at det er en urimelig opgave. Hun peger blandt andet på det forhold, at plejepersonalet, som ellers er til for de ældre, nu skal indberette dem.
Ifølge DF-ordføreren er der ingen tvivl om, at forsøgsordningen er ment som en hjælp og ikke en ordning, hvor kommunens folk uddeler bøder.
- Det er et spørgsmål om at sætte ind tidligt med hjælp til de mennesker, som ikke magter opgaven selv, siger dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF).
/ritzau/
Kilde: /ritzau/