23948sdkhjf

Færre får infektion på sygehuset

De seneste år har alle regioner sat direkte ind over for de sygehuserhvervede infektioner.
På få år har alle fem regioner mindsket antallet af borgere, som får en alvorlig diarré-infektion i forbindelse med et sygehusbesøg. Det skriver Danske Regioner på sin hjemmeside.

Ved indgangen til 2013 fik omkring 21 ud af 100.000 borgere en alvorlig diarré-infektion i forbindelse med et sygehusbesøg. I 3. kvartal 2016 var det tal faldet til omkring 13 ud 100.000 – en forbedring på 38 procent. Fire ud af fem regioner har på et år nedbragt antallet af borgere, der får en clostridium difficile-infektion. Kun Region Midtjylland bevæger sig en smule den forkerte vej, men alligevel ligger regionen bedst af de fem og har færrest smittede med lidt over 10 ud af 100.000.

Det viser nye tal for otte nationale mål for sundhedsvæsenet, som Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet aftalte i foråret 2016. Tallene er en del af Danske Regioners kvartalsmæssige ”Status for nationale mål”.

De seneste år har alle regioner sat direkte ind over for de sygehuserhvervede infektioner. På hygiejnefronten har sygehusene blandt andet skærpet desinficeringen af kontaktflader, udskiftet stofbetræk på møbler til betræk, som kan rengøres, erstattet stofgardiner med skærme, som kan rengøres, og desinficeret hele rum med en Glossair-maskine. Der er samtidig lagt et intensivt arbejde i at informere om god hygiejne og at isolere patienter med en alvorlig diarré-infektion efter hurtig diagnostik. I selve behandlingen af infektionen anvender man i højere grad probiotika, som indeholder levende mikroorganismer, der kan ændre tarmfloraen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.535