23948sdkhjf

Konference i Aarhus: Digital velfærd eller overvågning?

I morgen inviterer Aarhus Kommune, Welfare Tech og kommunerne i projekt ”Længere hjemme sammen” til debat om de juridiske og etiske udfordringer, som følger i kølvandet, når kommuner søsætter intelligente velfærdsteknologier.
Helliger målet midlet, når talen falder på teknologi, som kan holde øje med personer, der lider af demens? Eller er det ok, at borgere med demens ikke kan få hjælp af teknologien, fordi de ikke kan give et samtykke.

Onsdag den 11. januar mødes 250 beslutningstagere og fagfolk fra hele landet på Dokk1 i Aarhus, når Aarhus Kommune, Welfare Tech og kommunerne i projekt ”Længere hjemme sammen” inviterer til debat om de juridiske og etiske udfordringer, som følger i kølvandet, når kommuner søsætter intelligente velfærdsteknologier.

Blandt oplægsholderne er Kirsten Marie Petersen, advokatfuldmægtig hos Kammeradvokaten, Jacob Birkler, tidligere formand for Etisk Råd og Margrethe Kähler, chefkonsulent i ÆldreSagen.

Efter konferencen vil Aarhus Kommune i et samarbejde med interesserede parter udgive et konkret oplæg til praktiske guidelines på området for at sikre, at de danske kommuner kan navigere sikkert i fremtiden.

Du kan læse mere om konferencen her .

Projektet ”Længere hjemme sammen”

Projektet ”Længere hjemme sammen” undersøger, om et sensorbaseret varslingssystem kan være med til at aflaste ægtefæller, som bor hjemme med en partner, der er ramt af demens. Systemet består af en række sensorer, som overvåger kritiske områder i hjemmet og alarmerer pårørende, hvis den demensramte person for eksempel forlader hjemmet, tænder komfuret uden at slukke det, falder på badeværelset osv.
Aarhus, Hedensted, Silkeborg, Viborg og Syddjurs kommuner har fået 1,5 mio. kr. fra Digitaliseringsstyrelsen til at afprøve teknologien i praksis i en periode på 1½ år. Projektet startede i januar 2016, og det gennemføres i samarbejde med Bamberg Consult og virksomheden AnyGroup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109