23948sdkhjf

Herning åbner nye plejehjemspladser

En fleksibel tilgang til plejehjemspladser viser nu sit værd i Herning Kommune.
I løbet af foråret åbner Herning Kommune 16 nye plejehjemspladser.

Det viser sig, at behovet for nye plejehjemspladser i Herning Kommune overstiger de prognoser, som blev lavet i 2015. Det har betydet, at ventelisterne er vokset.

Indtil nu har der ikke været problemer med at overholde plejeboliggarantien. For at kunne imødekomme behovet for plejeboliger i resten af 2017, er de nye pladser nødvendige.

Når det overhovedet er muligt at åbne pladser med så kort varsel, skyldes det, at Herning Kommune i 2015 valgte at holde en række plejeboliger i reserve. Dermed er det muligt at åbne nye pladser med kort varsel.

12 af de 16 pladser, der nu bliver åbnet, var planlagt til åbning i 2018 og 2019, men kan altså nu åbnes med få måneders varsel i stedet.

- Det er en rigtig god nyhed, at vores fleksible tilgang til plejeboliger nu viser sit værd. Når virkeligheden ikke længere passer med prognoserne, skal vi sikre det nødvendige antal boliger. Med denne løsning er det muligt med kort varsel, og det er vi glade for, siger Karlo Brondbjerg, næstformand i Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

De 16 nye plejeboliger bliver placeret på Fuglsangsø Centret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.391