Fuldkornsfokus sætter rekord
Fredag er det Årets Fuldkornsdag, og ifølge arrangørerne hos Fuldkornspartnerskabet har over 1.000 virksomheder og institutioner landt over meldt sig som deltagere.
Dagen skal minde danskerne om at få mere fuldkorn i kosten - undersøgelser viser, at omkring 70 procent ikke får den mængde fuldkorn, som kostrådene anbefaler.
De over 1.000 deltagere fordeler sig på kantiner, hospitaler, produktionsskoler, bagere, kommuner, bosteder, plejehjem og mange andre. Sidste år deltog cirka 600 virksomheder og institutioner, men i år er deltagerantallet altså næsten fordoblet – det er ny rekord.
Fuldkornspartnerskabet har siden januar 2009 arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
12 gram op
- Fuldkorn er faktisk en både nem og velsmagende råvare at få ind i maden, og det er måske også derfor, vi ser så stor en opbakning. Der vil være masser af fantasifulde initiativer på tværs af landet.
- Det omfatter alt fra spændende fuldkornspåfund hos bagere og kantiner til Chris MacDonald, der uddeler produkter med fuldkorn på Københavns Hovedbanegård og står klar til en snak om trivsel og fuldkorn, siger Camilla Toft Petersen, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.
Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen året rundt. Danskerne spiser i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet. Før Fuldkornspartnerskabet blev dannet, var der tale om 36 gram.
Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.