23948sdkhjf

Fortjent pris til PL-vinder

Paralympisk guldvinder Peter Rosenmeier vinder Pressalits Keep Living-pris 2016.
Parabordtennisspiller Peter Rosenmeier, I.H. Aalborg og FIFH Malmø, fik ved de Paralympiske Lege i Rio endelig skovlen under sin evige rival, spanske Alvaro Valera, da han sikrede sig guldet efter en finalesejr i femte sæt. Den præstation - og hans fantastiske evne til at brænde igennem og profilere parasporten - har nu sikret ham Pressalits Keep Living-pris, der gives til årets parasportsudøver.

Peter Rosenmeier selv var selvfølgelig glad for anerkendelsen som årets parasportsudøver 2016:
- Jeg er både stolt og glad for prisen og anerkendelsen - og ikke mindst for de ord, der fulgte med. Pressalits Keep Living-pris er jo med til at afslutte sæsonen for os paraatleter, og det er dejligt for mig at kunne afslutte en fantastisk sæson med endnu en sejr - og det er selvfølgelig med til at give motivationen endnu et boost, siger han.

Unik evne til at fokusere
Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte prisen og begrundede valget af Peter Rosenmeier således:

- Peter Rosenmeier har formået at holde et internationalt topniveau over meget lang tid, og nu har han taget medaljer til fire Paralympiske Lege i træk. Det vidner om en unik evne til at fokusere og til at levere varen på det rigtige tidspunkt. Peter besidder desuden en utrolig fightervilje, som han også viste, da han fik vendt et truende nederlag i PL-finalen til en dansk guldmedalje, siger Dan Boyter, der selv var til stede overværede finalekampen i Rio. Han fremhæver også Peters stærke evner uden for banen:
- Peter er en rollemodel for mange, ikke kun inden for sin egen sport. Han er med til at udbrede kendskabet til parasporten, både gennem traditionelle medier og ved en meget aktiv brug af sociale medier - og det er ikke uden grund, at vi taler om 'Rosenmeier-effekten.' Jeg er derfor glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris i dag.

Også fra Parasport Danmarks side er der mange roser til både Peter Rosenmeier og de øvrige nominerede atleter, der alle tog medaljer ved PL i Rio:

- Vore verdensklasseatleter, som alle var nomineret til dagens pris, slog til i Rio. De levede op til vore og egne forventninger - og medaljerne blev taget på spektakulær vis i knivskarp konkurrence, hvor vi sad på det alleryderste af sædet på stadion eller foran fjernsynet derhjemme. Peters ukuelige vilje og vindermentalitet er de kvaliteter, som gør, at Peter står på podiet i Rio med en guld- og ikke sølvmedalje efter en fuldstændig vild finalekamp mod verdensetteren, Alvaro Valera, hvor Peter flere gange er dømt ude. Det var Peters fjerde PL, og jeg synes, at vi som forbund kan være stolte af, at vi har været med til at få skabt en fornuftig balance mellem familieliv, arbejde og sport sammen med Peter. Dette fundament skal vi tage med os videre frem mod Tokyo 2020, hvor Peter med sine mange kvaliteter vil være en fortsat inspiration for vore øvrige atleter, siger elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen.


I alt var fem atleter nomineret til Pressalits Keep Living-pris 2016:
Jonas Larsen, svømning - Ishøj Svømmeklub/GTI
22-årige Jonas Larsen har for alvor bidt sig fast på den internationale scene og tog karrierens første paralympiske medalje, da han svømmede en bronzemedalje hjem i 150 m medley.

Peter Rosenmeier, bordtennis - Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg

Rutinerede Rosenmeier leverede nok de Paralympiske Leges mest spændende finale, da han fik vendt et truende nederlag til sin evige rival Alvaro Valera til en sejr i femte sæt efter en sand gyser - og han havde med en velspillet turnering og et fuldendt resultat en stor del af æren for, at danskerne fulgte PL tæt foran tv-skærmene.

Daniel Wagner Jørgensen, atletik - Vejle Idrætsforening
Vejlenseren, der sprang sig ind i verdenseliten ved PL i London med en overraskende bronzemedalje, har siden legene i 2012 etableret sig i verdenstoppen. Det beviste han i Rio, hvor han overraskede med en imponerende sølvmedalje på 100 m og en bronzemedalje i længdespring.

Stinna Tange Kaastrup, ridning - Middelfart Ridecenter
Fire måneder før de Paralympiske Lege i Rio, troede Stinna Tange Kaastrup ikke på, at hun og hesten Smarties ville blive klar. Derfor var det på alle måder overraskende, at de formåede at komme med og endda at blande sig i toppen af deres klasse og tage hele to bronzemedaljer i hhv. mesterskabsklasse og kür.

Susanne Sunesen, ridning - Hundborg/Midtthy Rideklub
Den 39-årige nordjyde har de senere år været dominerende i grad III og taget både EM- og VM-medaljer, og med en andenplads i mesterskabsklassen i Rio føjede hun sin første paralympiske medalje til samlingen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094