23948sdkhjf

Råd: Forbud mod handicapdiskrimination er et stort fremskridt

Børne- og socialministeren vil fremsætte forslag om et diskriminationsforbud mod forskelsbehandling på grund af handicap - et stort skridt fremad for mennesker med handicap og for retssikkerheden i Danmark, mener Det Centrale Handicapråd.

Børne og Socialminister Mai Mercado vil nu fremsætte forslag om et diskriminationsforbud mod forskelsbehandling på grund af handicap i Danmark. Det er et stort skridt fremad for mennesker med handicap og for retssikkerheden i Danmark, mener Det Centrale Handicapråd.

- Jeg er utrolig glad for, at børne- og socialministeren har lyttet til de mange stemmer fra handicapverdenen, heriblandt Det Centrale Handicapråd, som har anbefalet, at diskrimination på grund af handicap bliver forbudt i Danmark. Det sender et meget vigtigt signal om, at man har ligeværd som menneske uanset handicap, fastslår formand for Det Centrale Handicapråd, Anette Laigaard.

- Man tror, det er løgn, men det er faktisk været fuldt lovligt at smide en person med udviklingshæmning ud af en campingplads, og sige, at man ikke ønskede ’sådan nogle som ham’ som gæster eller at afvise en blind mand på en restaurant, hvis man ikke havde lyst til at få hans førerhund over dørtærsklen. Det er bare nogle få eksempler på fuldt lovlig diskrimination, som vi har set i Danmark indenfor de senere år, forklarer formand for Det Centrale Handicapråd, Anette Laigaard.

Lovforslaget indebærer, at man kan klage til ligebehandlingsnævnet, hvis man oplever diskrimination på grund af handicap. Det bliver så op til det uafhængige nævn at vurdere, om personen med handicap er blevet diskrimineret. 

- For mig handler det ikke om forbud. Det handler om, hvordan vi skaber et Danmark, hvor alle skal være med og hvor ingen bliver holdt udenfor. Det er ikke gjort med et snuptag, men et diskriminationsforbud er et stort skridt mod fuld ligebehandling, siger Anette Laigaard

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078