23948sdkhjf

Nye anbefalinger skal styrke indsatsen mod underernæring

Et oplæg med otte anbefalinger skal hjælpe med at styrke de målrettede indsatser, der allerede er i dag i kommuner og regioner

Sundhedsstyrelsen har netop udarbejdet et oplæg om ernæringsindsatser for ældre medicinske patienter med anbefalinger om indsatser rettet mod undernæring og uplanlagt vægttab.

Det skal styrke de indsatser, der allerede er i dag i kommuner og regioner for at sikre ældre medicinske patienter den rette ernæring. Oplægget giver desuden et overblik over en række centrale publikationer og anbefalinger om ernæringsindsatser i regioner og kommuner.  Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Oplægget indeholder otte anbefalinger, der kan bidrage til at sikre målrettede indsatser i forhold til underernæring og uplanlagt vægttab blandt ældre medicinske patienter.

En af anbefalingerne indbefatter, at Sundhedsstyrelsens vejledning om screening og behandling af patienter i ernæringsmæssig risiko bliver opdateret og revideret, så den ikke kun har fokus på sygehus, men også får fokus på den kommunale praksis. Vejledningen skal hjælpe til at skabe et sammenhængende patientforløb mellem sektorer og et øget tværfagligt samarbejde.

Oplægget er udarbejdet med sparring fra en faglig følgegruppe, der inkluderer en række væsentlige aktører på ernæringsområdet. Rammerne for anbefalingerne har været, at de skal kunne implementeres indenfor de eksisterende økonomiske rammer i regioner og kommuner.

Du kan læse hele oplægget her.

Anbefalingerne har fokus på:

At forebygge og opspore underernæring og uplanlagt vægttab blandt ældre
At implementere ernæringsindsatser for ældre i region, kommune og i de tværsektorielle forløb
At skabe bedre dokumentation og udveksling af information om ældres ernæringstilstand på tværs af sektorer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143