23948sdkhjf

Kommuner: Vikarer skal være robuste!

Spørgeskemaundersøgelse fra Bruger-Hjælper Formidlingen viser, at der er stor forskel på, hvordan kommunerne prioriterer kvalitet og forventninger på vikarområdet

Hvad er kvalitet på vikarområdet? Det er forskelligt, alt efter hvem man spørger.

Bruger-Hjælper Formidlingen har nemlig i en spørgeskemaundersøgelse spurgt samtlige danske kommunale direktører og chefer på sundhedsområdet om, hvad kommunen lægger vægt på hos vikarbureauerne.

I alt 94 kommunale direktører og chefer fra 68 kommuner besvarede spørgeskemaet.

Resultatet af undersøgelsen viser, at kvalitet på vikarområdet ikke er det samme for alle. Dog er der enighed blandt deltagerne om vigtigheden af at have robuste vikarer.

Og der er enighed om, at den gode forventningsafstemning har stor betydning.

Bitten Beyer, vikarchef i Bruger - Hjælper Formidlingen siger om undersøgelsen:

- Det er godt at få denne ekstra viden om, hvad vores kunder lægger vægt på. Besvarelsen fortæller os, at det er vigtigt at have faste kvalitetsstandarder for alle dele af opgaveløsningen, så der er gennemsigtighed for kunden om alt, hvad vi gør.

På det første spørgsmål ’Hvad lægger du mest vægt på hos vikarbureauet?’ var topscorerne ’Mulighed for hurtig igangsætning og ’Klar forventningsafstemning" med henholdsvis 36 procent og 32 procent.

Der var mindre tilslutning til svarmulighederne ’100 procent dækningsgrad’ og ’Høj kvalitet i rekrutteringen’.

Robusthed og evne til at indgå i teamet er de kvaliteter kommunerne lægger mest vægt på hos vikarerne. Robusthed bliver vurderet til at være den absolut vigtigste kvalitet og blev topprioriteret af 41 procent af deltagerne.

Omstruktureringer angives af 31 procent som den situation, der særligt giver anledning til at benytte vikarassistance.

Efteruddannelse var den svarmulighed, som færrest prioriterede. Men her viste besvarelsen forskelle i vurderingen.

Endelig blev ’Dialogen med bureauet’ angivet af flest - 33 procent - som den største udfordring ved at benytte et vikarbureau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078