23948sdkhjf

Plejekonkurser: FOA roser regeringens initiativ

Et afgørende element i at sikre kvaliteten er, at der ikke må konkurreres på løn- og ansættelsesvilkår, påpeger FOAs forbundsformand.

FOA ser gode takter i regeringens planer for at nedbringe de mange konkurser, der har ramt det private marked for ældrepleje siden 2013.

FOAs forbundsformand Dennis kristensen roser regeringen for at sætte sig i spidsen for at stoppe de mange plejekonkurser, der har ramt den private del af ældreplejen, siden markedet blev sat frit i 2013.

- Plejekonkurserne er et fælles problem og et fælles ansvar, det kan ikke løses i den enkelte kommune. Det har vi set alt for mange sørgelige eksempler på. Derfor er jeg glad for, at regeringen nu sætter sig i spidsen for at finde en løsning, der vægter kvalitet over pris. FOA vil deltage konstruktiv i arbejdet, lover Dennis Kristensen.

Siden markedet for privat ældre pleje for alvor blev konkurrenceudsat i 2013 har Danmark set 38 konkurser i den private del af ældreplejen. Det viser tal fra Konkursindex.dk, der opdateres af FOA. Konkurserne har minimum ramt 11.000 ældre og over 1.600 ansatte siden 2013.

Dennis Kristensen glæder sig over, at regeringen har modet til at adresse et af de største problemer ved udlicitering af ældreplejen. Det handler om, at kommunerne vægter kvalitet alt for lavt, når de udbyder den kommunale ældrepleje. Pris bør aldrig vægtes over kvalitet, mener FOA, der henstiller til, at kvalitet altid skal vægte over 50 procent, når kommunerne sender deres ældrepleje i udbud.

Regeringens plan mangler imidlertid et essentielt element, som hverken KL eller DI har ønsket at adressere i deres anbefalinger til at komme konkurserne til livs, påpeger forbundsformanden. Det handler om løn, der er den afgørende største udgift, når man taler om ældrepleje.

- Vi mangler et afgørende element, nemlig at der ikke må konkurreres på løn- og ansættelsesvilkår, når kommunerne sender ældrepleje i udbud. Ellers laver man en motorvej ind på markedet for useriøse aktører, der underbyder den faglige kvalitet, og som kan udkonkurrere de dygtige og seriøse private aktører med urealistisk lave tilbud, hvilket øger konkursrisikoen, siger Dennis Kristensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078