23948sdkhjf

Bosted i Viborg er på vej til at lukke

Der er faldende efterspørgsel på Blåkærgårds pladser, fordi kommunerne anbringer færre borgere på bostedet.

Det socialpsykiatriske bosted Blåkærgård ved Viborg skal muligvis lukke. Det foreslår regionens administration som følge af en faldende efterspørgsel på bostedets pladser.

- Belægningen er faldet betydeligt, fordi kommunerne anbringer færre borgere på Blåkærgård, forklarer områdeleder Heinz Jacob fra Specialområde Socialpsykiatri Voksne, som Blåkærgård hører under.

Blåkærgård har plads til 20 beboere, men benyttes aktuelt kun af 14. Af dem er to på vej til at blive udskrevet og der er ikke udsigt til nye indskrivninger på bostedet.

Blåkærgård er et bosted for mennesker med kompleks psykisk sygdom, misbrug af rusmidler og udadrettet adfærd. Beboerne har behov for individuel støtte og omsorg i hverdagen. Der er i øjeblikket ansat 23 faste medarbejdere på Blåkærgård. Medarbejdergruppen på Blåkærgård er tværfagligt sammensat af social- og sundhedsassistenter, ergoterapeuter, sygeplejersker, pædagoger, plejere, husassistenter, afspændingspædagoger, administrativt personale og pedel.

Forslaget bliver nu sendt i høring blandt medarbejderne. Senere skal regionsrådet træffe endelig afgørelse om Blåkærgårds skæbne.

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil regionen tage kontakt til beboermes hjemkommuner for at finde anden relevant placering.

Regionsrådet tager stilling til forslaget 31. maj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141