23948sdkhjf

Nyt udstillingshjem åbner i Odense

Det Hjælpsomme Hjem skal give et overblik over, hvad der findes på markedet af forskellige hjælpemidler og velfærdsteknologier.

I dag åbner et nyt udstillingshjem i Odense kaldet ’Det Hjælpsomme Hjem’. 

Her kan man komme ind direkte fra gaden og se og afprøve velfærdsteknologi og hjælpemidler.

Det Hjælpsomme Hjem er indrettet med stue, køkken, badeværelse og værelse, og på den måde hjælper det til at give en fornemmelse af, hvordan hjælpemidler tager sig ud i et almindeligt hjem. Der er åbent for alle.

Det Hjælpsomme Hjem er en integreret del af Odense kommunes visitation til hjælpemidler.
- Jeg kan se stort potentiale i Det Hjælpsomme Hjem, i og med at det bliver en integreret del af vores visitation til hjælpemidler. Det bliver muligt for borgerne at komme forbi og se og afprøve hjælpemidler, som de i nogle tilfælde kan få med hjem samme dag eller få hjælp til at bestille. Dermed kan de få gang i genoptræningen med det samme og kommer på benene hurtigere – eller de kan bibeholde de færdigheder, de har, fordi de hurtigt og nemt får de rette hjælpemidler dertil, fortæller rådmand for Ældre- og handicapforvaltningen Brian Skov Nielsen.

Det Hjælpsomme Hjem skal give et overblik over, hvad der findes på markedet af forskellige hjælpemidler og velfærdsteknologier. I huset vises både store og små hjælpemidler eksempelvis rollator, strømpepåtager, lågåbner til syltetøjsglas, bestik med tykkere skaft, skylle-tørretoilet og meget mere.

Alle, der kigger ind, kan få professionel råd og vejledning.

Der er åbningsreception for Det Hjælpsomme Hjem på Dalumvej 95 B i eftermiddag kl. 14.00-16.00.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079