23948sdkhjf

Når vi snakker sammen, er der ikke så langt imellem os

En visitator fra Odsherred Kommune er rykket ind på Holbæk Sygehus - det har betydet bedre dialog mellem kommunen og hospitalet

I efteråret blev der sat gang i et nyt samarbejde mellem Odsherred Kommune og Holbæk Sygehus.

En visitator fra kommunen er rykket ind på hospitalet for sammen med sygehuspersonalet at koordinere udskrivningen og det videre forløb allerede, mens borgeren er indlagt. Formålet med den fremskudte visitation er blandt andet at kunne give en mere præcis pleje til borgere, der har været indlagt på sygehuset.

- Vores erfaringer med udskrivninger og samarbejde med sygehusene var faktisk ikke særlig gode mere, efter vi er begyndt at modtage plejeforløbsplaner og udskrivningsrapporter elektronisk. Vi syntes, dialogen med sygehusene, den manglede, forklarer Stine Jarlfeldt, der er teamleder i Modtagelse og Visitation, om baggrunden for det nye samarbejde.

- Heldigvis syntes Holbæk Sygehus, at det var en fantastisk idé. Vi har lige fra starten haft et rigtig godt samarbejde, og de har været meget positive, fortæller hun.

Et tværfagligt samarbejde
Når sygeplejerske og visitator Helle Andersen fra Odsherred Kommune møder ind på sygehuset om morgenen, starter hun ud med at læse op på plejeforløbsplaner. Og fra klokken 10 går hun ud på afdelingerne.

- Så tager jeg en snak primært med personalet, men også med de borgere, hvor jeg tænker, her er noget, der skal handles på, fortæller hun.

- Afdelingen kan også ringe til mig, hvis de tænker, de lige bliver nødt til at få en visitator med ind over. Hvis der skal være planmøde eller pårørendesamtale. De kan jo ikke informere om de tilbud, der er i kommunen, men det kan jeg. I mange tilfælde kender jeg også borgers hjem og kan byde ind med en hel masse, forklarer Helle Andersen.

- Hvordan oplever du det tværfaglige samarbejde med sygehuspersonalet?

- Specielt når jeg kommer på ortopædkirurgisk har jeg rigtig meget samarbejde med fysio- og ergoterapeuterne. Det fungerer rigtig godt. Sygeplejerskerne tilkendegiver også overfor for mig, at de er glade for, at jeg kommer.

Til at begynde med mødte hun ind på hospitalet to dage om ugen, men her fra årsskiftet er hun der tre dage ugentlig. Det er der simpelthen behov for, fortæller hun.

Har en effekt
Helle Andersen har selv tidligere arbejdet som geriatrisk sygeplejerske.

Det er en stor fordel i forhold til kommunikationen med sygehuspersonalet, fortæller hun.

- Når vi snakker sammen, så er der ikke så langt imellem os, fordi vi ved godt, hvordan det er at være på en sengeafdeling. Jeg tror, den forståelse for hinandens områder gør rigtig meget, tilføjer Stine Jarlfeldt, der er uddannet sygeplejerske og også har arbejdet på hospital.

Hun håber, at den nye ordning med fremskudt visitation i fremtiden bliver udvidet med flere dage og måske også flere sygehuse. Ønskescenariet kunne være to visitatorer, der kørte en uge i marken og en uge hjemme, fortæller hun. 

Odsherred Kommune har indført en fremskudt visitation på Holbæk Sygehus.

Formålet er blandt andet at give borgeren øget tryghed og mere sammenhæng omkring overgangen fra sygehusindlæggelse til tilbagevenden til eget hjem, styrke kommunikationen mellem kommunen og sygehuset og sikre en mere præcis visitation af de kommunale ydelser målrettet og optimere den enkeltes behov.

Odsherred Kommune har også oprettet et tværfagligt modtagerteam, som mødes to gange om ugen og drøfter muligheder for borgerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.591