23948sdkhjf

Genoptræning når solen står op i Aarhus

Hos det kommunale genoptræningscenter Folkesundhed Aarhus bliver træningen tilbudt fra tidlig morgen til sen aften, så borgerne hurtigere kommer tilbage til hverdagslivet.

Hvis det passer dig bedst at genoptræne en sen aftenstund, så er det muligt hos Folkesundhed Aarhus. Det kommunale genoptræningscenter har fra 1. februar tilbudt fleksibel genoptræning til kommunens hjertepatienter.

Pårørende får også i højere grad mulighed for at være en del af rehabiliteringen. 

- Forhåbentlig betyder det, at endnu flere deltager i genoptræningen og får endnu mere ud af det. Vi satser også på at samarbejde med idrætsforeninger, aftenskoler og patientforeninger, så hjertepatienterne kan fortsætte træningen og de gode vaner, efter at det kommunale tilbud ophører, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

 Forløbet består af træning to gange om ugen i 12 uger med sideløbende mulighed for undervisning i grupper omkring hjertesygdom, motion, mad, motivation og livsstilsændringer.

 Hjertepatienter bliver henvist direkte fra Aarhus Universitetshospital:

 - Rehabilitering tæt på borgernes hverdagsliv er en rigtig god ide og får flere til at deltage, viser vores erfaringer fra andre kommuner. Hospitalet har stadig det lægefaglige ansvar for træning og vil følge den faglige kvalitet tæt. Opgaveflytningen er blevet til gennem et tæt samarbejde med kommunen, som vi selvfølgelig gerne bidrager til, siger Anders Kühnau, formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094