23948sdkhjf

Nyt projekt sætter spot på samarbejde om medicin

Forskningsprojektet på Regionshospitalet Randers skal føre til konkret viden om, hvordan det sundhedsfaglige personale kan tilrettelægge samarbejdet om medicineringen med patienterne.

Kan samarbejde om medicinering mellem patienter og sundhedspersonale forbedre kvaliteten i patientbehandlingen?

Det undersøger Regionshospitalet Randers i et nyt forskningsprojekt, hvor patienter opfordres til at medbringe egen medicin under indlæggelse.

Når en borger bliver indlagt på et hospital er praksis, at behandling og medicinering overtages af sundhedspersonalet, men det er ikke nødvendigvis den bedste patientbehandling, forklarer Charlotte Arp Sørensen, farmaceut og ph.d.-studerende ved Regionshospitalet Randers.

- Vi oplever i stigende grad, at patienter ønsker at deltage i egen behandling. Det skaber tryghed og tilfredshed hos patienterne. Og vi ser ofte, at patienterne har rigtig godt styr på deres aktuelle behandling og egen medicinering. Derfor inviterer vi til yderligere samarbejde ved at opfordre patienterne til at medbringe egen medicin, når de indlægges akut eller planlagt. Medbringer de egen medicin, kan de sammen med sundhedspersonalet deltage aktivt i egen medicinering under indlæggelsen, siger hun.

Charlotte Arp Sørensen står i spidsen for forskningsprojektet, der netop er startet på Medicinsk Afdeling, sengeafsnit 1., på Regionshospitalet Randers. Formålet med projektet er at vurdere, hvordan samarbejdet om medicinering får betydning for kvaliteten af patientbehandlingen.

Forskningsprojektet, der fortsætter indtil juni 2018, skal føre til konkret viden om, hvordan det sundhedsfaglige personale kan tilrettelægge samarbejdet om medicineringen med patienterne, så patienten oplever en tryg behandling og personalet en mere effektiv og sikker arbejdsgang med færre genindlæggelser til følge.

Bedre beslutninger

Det sundhedsfaglige personale på Medicinsk Afdeling ser frem til at samarbejde mere med patienterne. For når patienterne medbringer egen medicin, har de nemmere ved at informere om deres erfaring med medicinen, hvilket kan gøre det sundhedsfaglige personale i stand til at træffe bedre beslutninger i den videre behandling.

- Når en patient medbringer egen medicin, kan vi hurtigt sætte os ind i, hvilken behandling vedkommende allerede får, og hvad der så vil være bedst og mere sikkert at gøre fremover. Nogle patienter får medicin for flere sygdomme, og det kan være svært for patienterne at huske, hvad de forskellige præparater gør. Når vi vurderer patienternes medbragte medicin, kan vi også hjælpe patienterne til bedre at forstå medicinen og bruge den rigtigt både under og efter indlæggelsen, siger Signe Bredsgaard Sørensen, sygeplejerske ved Medicinsk Afdeling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068