23948sdkhjf

Det er i kommunikationen, det går galt

Ny analyserapport fra MedCom viser, at de nuværende muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner ikke er tilstrækkelige.

Analyserapport vedr. beskedbaseret kommunikation ved akutte og ambulante forløb mellem kommuner og sygehuse er nu færdig
Som del af MedCom10-programmet er der foretaget en analyse af behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem kommuner og sygehuse om fælles ikke-indlagte patienter i akutte forløb og i planlagte ambulante forløb. Analysen er udført af MedCom i samarbejde med en nedsat analysearbejdsgruppe under MedComs hjemmepleje-sygehusgruppe.

En analyserapport vedr. beskedbaseret kommunikation ved akutte og ambulante forløb mellem kommuner og sygehuse ligger nu klar fra MedCom.

Analysen er primært baseret på spørgeskemaundersøgelser om såvel tekniske som kliniske forhold. I alt er der modtaget 1.394 besvarelser på de forskellige spørgeskemaer. 

"Den overordnede konklusion på analysen vedr. akutte ikke-indlagte patienter er, at sygehuse og kommuner samstemmende vurderer, at de nuværende muligheder for beskedbaseret kommunikation ikke er tilstrækkelige. Dette skal ses i lyset af, at mange patienter behandles i akutmodtagelser uden indlæggelse," skriver MedCom i en pressemeddelelse.

På det planlagte ambulante område er konklusionen ligeledes et overvejende udækket behov for beskedbaseret kommunikation.

"Dette behov vurderes fra sygehusside at kunne dækkes af de tekniske muligheder for anvendelse af korrespondancemeddelelse, mens der fra kommunernes side ses et behov for optimering af både tekniske og organisatoriske muligheder for anvendelse af korrespondancemeddelelse til sygehusene," skriver MedCom. 

Analyserapporten findes her.

Kilde: http://medcom.dk/projekter/hjemmepleje-s...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076