23948sdkhjf

Plejehjemsledere: 'Vi mangler sygeplejersker'

Ny analyse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at næsten halvdelen af alle landets plejehjemsledere har brug for flere sygeplejetimer til at give en tilstrækkelig pleje.

Lederne på halvdelen af landets plejehjem efterlyser flere sygeplejersker til at give beboerne den nødvendige pleje og behandling. Det viser en ny analyse, som Dansk Sygeplejeråd offentliggør senere idag.

Den primære årsag er, at beboernes mentale og fysiske helbred idag er langt mere komplekst, når de flytter på plejehjem end det var tilfældet tidligere.

Det stiller større krav til den pleje, plejehjemmene yder, viser analysen. Og de rette kompetencer mangler: Næsten halvdelen af plejehjemslederne – 46 procent – svarer i undersøgelsen, at de har brug for flere sygeplejetimer til at give en tilstrækkelig god pleje og behandling til de ældre.

"Knap en tredjedel af dem – 29 procent – har inden for den seneste måned oplevet, at beboere har måttet vente for længe på den nødvendige behandling, fordi der er opstået akutte behov hos andre beboere på plejecentret", lyder det i analysen.

Det er ganske enkelt uforsvarligt, siger formand for DSR, Grete Christensen.

- Det er en kæmpe opgave at sikre beboerne på plejecentrene den rette pleje. Det kræver dygtige og veluddannede fagfolk ... - Det er sygeplejersker, der følger op, når ældre borgere bliver udskrevet fra sygehuset eller har været til behandling hos egen læge. Og det er sygeplejersker, der koordinerer med de andre faggrupper og dermed sikrer den sammenhængende kvalitet i indsatsen, siger Grete Christensen til dsr.dk.

Dansk Sygeplejeråd opfordrer kommunerne til at sørge for, at alle plejecentre har fastansatte sygeplejersker. Desuden bør alle plejecentre bemandes af faste sygeplejersker i weekender og aftentimer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141