23948sdkhjf

Irene Hesselberg skal skabe bedre ledere

Formanden for Lederforeningen hos Dansk Sygeplejeråd er valgt til en følgegruppe til Regeringens Ledelseskommission.

I går fremlagde Regeringen kommissoriet for Ledelseskommissionen, som skal give anbefalinger til bedre ledelse. Formand for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd og medlem af Magasinet Plejes fagpanel, Irene Hesselberg, er valgt til at sidde i den følgegruppe, der skal rådgive Ledelseskommissionen.

Irene Hesselberg siger, at bedre videndeling har stor betydning, men peger samtidig på at ledernes faglige indsigt har stor betydning for de ledelsesmæssige beslutninger.

- Forudsætningen for at koble styring og faglighed er, at lederne har indgående kendskab til, hvad der fagligt set giver mest mening. Det vil skabe mere værdi for den enkelte og vil samtidig være mere omkostningseffektivt, siger Irene Hesselberg til dsr.dk.

Ud over at komme med anbefalinger til god ledelse skal kommissionen afdække, hvad der karakteriserer gruppen af offentlige ledere, deres vilkår og udfordringer.

Innovationsminister Sophie Løhde siger, at 'god ledelse er fundamentet for, at den offentlige sektor kan levere god service til borgerne'.

- Dygtige ledere motiverer og engagerer deres medarbejdere og løfter kvaliteten af den service, det offentlige leverer til borgerne... Vi har rigtig mange dygtige og engagerede ledere i den offentlige sektor. Dem vil vi gerne have flere af, for bedre ledelse giver ganske enkelt bedre velfærd. Vi har brug for ledere, der skaber rum for fagligheden, sætter fokus på kerneopgaven og skaber sammenhæng på tværs af den offentlige sektor, sagde innovationsminister Sophie Løhde på et pressemøde igår.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078