23948sdkhjf

Temadag om dysfagi og tandsundhed

Få gode råd om, hvordan man undgår fejlsynkning og de helbredsmæssige problemer, der typisk følger af dysfagi

7. juni 2017 afholder Nationalt Videnscenter for Demens temadag om dysfagi og tandsundhed.

Afsættet er, at plejepersonale ofte oplever store udfordringer, når de skal hjælpe personer med demens med at børste tænder, hvilket kan medføre dårlig mund- og tandhygiejne.

Denne artikel er trykt i Magasinet Pleje 24. marts. Normalt ville den kun være tilgængelig for vore abonnenter, men i øjeblikket er hele den trykte avis åben, så du kan dykke ned i både den aktuelle avis og i vores omfattende arkiv

Ligeledes kan nedsat evne til at tygge og synke maden være et problem.

"Kurset giver viden om den sunde mund samt hvilke sygdomme og problemer, der kan opstå ved utilstrækkelig mundhygiejne. Kurset har også fokus på dysfagi, der er det faglige begreb for nedsat evne til at findele maden og synke. Deltagerne vil få gode råd om, hvordan man undgår fejlsynkning og de helbredsmæssige problemer, der er typiske følger af dysfagi", lyder oplægget fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Målgruppen er social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker på plejecentre og i hjemmeplejen, samt andre der arbejder med omsorg for mennesker med demens.

Temadagen finder sted i Middelfart 7. juni kl. 9.30-15.30. Tilmelding skal ske inden 4. maj fra videnscenterfordemens.dk. Der er maximalt plads til 50 deltagere. Kurset koster 1.495 kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078