23948sdkhjf

Kia skriver kostfaglig Danmarkshistorie

Kia Helene Nielsen fik sammen med tre kammerater forleden sin studentereksamen med titlen ’EUX-ernæringsassistent’.

Fire unge kunne i sidste uge - som de første i Danmark - kalde sig EUX-ernæringsassistenter.

19-årige Kia Helene Nielsen er en af de fire. Hun er i praktik på Regionshospital Nordjylland i Hjørring og afsluttede sin eksamen med et flot ti-tal.

- Jeg har altid elsket at lave mad og vil gerne have muligheden for at påvirke menneskers madvalg gennem mit arbejde, men jeg ville også gerne udfordres på det boglige. Det har været fedt med afvekslingen mellem det boglige og håndværket undervejs, siger hun til Kost og Ernæringsforbundets hjemmeside kost.dk.

Kia planlægger med sin uddannelse at komme tættere i arbejdet med borgerne. Bl.a. har hun lyst til at arbejde med ældr og har også beskæftiget sig med dysfagi.

- Jeg har lært en masse i min praktik, hvor jeg blandt andet har været i diæten og været med til at lave dysfagi-kost, fortæller Kia Helene Nielsen.

Om uddannelsen siger hun til kost.dk:

Næsten fire års kompakt uddannelse
EUX-uddannelsen tager tre år og ni måneder. Den kombinerer den kostfaglige uddannelse til ernæringsassistent med en gymnasieuddannelse og har fundet sted på Hotel- og Restaurantskolen ved Mercantec og Teknisk Gymnasium i Viborg.

- Den tager længere tid end den almindelige uddannelse som ernæringsassistent og det almindelige gymnasium, den er mere kompakt ... Men så har jeg også begge uddannelser. Det er fedt at vide, at dørene til to verdener står åbne for mig, siger Kia Helene Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127