23948sdkhjf

Advarsel til privat leverandør af hjemmehjælp

Lolland Kommune løfter en pegefinger mod virksomheden Pleje Plus. Leverancerne er ifølge kommunen svigtet i fem tilfælde.

Lolland Kommune har besluttet, at det private plejehjemsfirma, Pleje Plus, skal have en advarsel efter det, kommunen selv vurderer som 'alvorlige leverancesvigt'.

Advarslen gives efter, at konsulentfirmaet BDO - efter anmodning fra Lolland Kommune - har undersøgt de 10 sager, som kommunen har vurderet kan befinde sig i en kategori, som skal medføre en advarsel. 

Ud af de 10 sager er det kommunens egen vurdering, at der i fem tilfælde er tale om alvorlige leverancesvigt. 

Udvalgsformand Marie-Louise Brehm Nielsen uddyber:

- Undersøgelsen dokumenterer, at der i en række tilfælde har været alvorlige fejl og mangler i firmaets leverancer, og at Pleje Plus dermed ikke har levet op til kontrakten med Lolland Kommune om at levere personlig og praktisk hjælp til vores ældre borgere. Undersøgelsen viser også, at firmaet i en lang række yderligere situationer ikke har været stabile nok i deres leverancer. Det ser vi med største alvor på, og derfor får Pleje Plus en advarsel i overensstemmelse med vores kontrakt med firmaet, siger Marie-Louise Brehm Nielsen.

Til Magasinet Pleje siger indehaver Lena Løve Jensen onsdag:

- Vi tager ansvaret for, at vi har lavet nogle fejl. Og nu er det vores opgave - det er min opgave - at tilliden til kommunen og til borgerne bliver genoprettet ... Det er selvfølgelig ikke sjovt at få et 'klip i kørekortet'. Det giver stof til eftertanke. VI skal kigge vores procedurer igennem og kompetencetjekke vores personale. Når det så er sagt, er det mit ansvar, at vi sender det rette personale ud på de opgaver, de skal varetage. Vores medarbejdere er under et gevaldigt pres, og det bliver ikke bedre af, at de nu føler, de skal kigges over skuldrene. Jeg bliver dog nødt til at understrege, at vi servicerer 380 borgere i Lolland Kommune og at stort set alle - undtagen et par få - er tilfredse med vores hjælp, siger Lena Løve Jensen. Hendes plan er nu at sende en del af personalet på efteruddannelse.

Lena Løve Jensen føler sig ikke hørt i processen forud for Lolland Kommunes advarsel.

- Vi har lavet stor udredning til udvalget i Lolland Kommune. Vi har givet svar på BDO-rapportens kritik. Men vi oplevede ikke, at man satte sig ind i de svar, vi gav, før man kom en ret kraftig udmelding om, at vi har alene har ansvaret for, at nogle leverancer ikke er overholdt...
- Jeg synes, at hele denne sag skal få alle - inkl. kommune, private virksomheder og hospitalerne - til at skærpe egne tilsyn. Ingen kan tillade sig at hvile på laurbærrene, siger Lena Løve Jensen, der også påpeger, at en nyligt udgivet BDO-rapport fra Halsnæs Kommune ikke har givet kritik af Pleje Plus.

Fra Lolland Kommune siger Marie-Louise Brehm Nielsen, at undersøgelsen kun udgør den ene del af konsulentfirmaet BDO’s udredning. Konsulentfirmaet er også bedt om at undersøge de økonomiske afregninger mellem Pleje Plus og Lolland Kommune. Formålet er at undersøge, om der er overensstemmelse mellem de visiterede ydelser og betalingerne til plejefirmaet. Det er en undersøgelse, som omfatter et stort datamateriale, hvorfor den del først bliver forelagt udvalget på kommende møde 2. maj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234