23948sdkhjf

85-årige Erling er vild med at bestille sin mad på nettet

Erling Rasmussen har siden august 2016 deltaget i et forsøg med elektronisk madbestilling. Fra april bliver ordningen tilbudt alle hjemmeboende ældre, der er visiteret til mad fra Københavns Madservice.

85-årige Erling Rasmussen er ikke typen, der går ned på udstyr. Han har både smartphone, iPad og en bærbar computer, som han blandt andet bruger til at bestille mad over nettet. Og fra april kan resten af byens hjemmeboende ældre gøre det samme.  

- Det er ualmindeligt smart. Før skulle jeg udfylde et stykke papir og aflevere det, og så skulle Københavns Madservice taste bestillingen ind. Jeg synes, det er blevet meget, meget nemmere med elektronisk madbestilling. Og det tager heller ikke nær så lang tid, siger Erling Rasmussen.

Hver fjerde uge modtager Erling Rasmussen en mail om, at det er tid til at bestille mad igen. Foretager han sig intet, modtager han basismenuen, som han er visiteret til. Han kan også vælge at ændre i bestillingen.

- Jeg kan gå ind på hver dag og se, hvad jeg skal have at spise. Her er det f.eks. forudbestemt, at jeg skal have kylling med aspargessovs. Hvis jeg så hellere vil have oksekød, sætter jeg hak ud for det. Hvis jeg hellere vil have boller i karry, sætter jeg hak ud for det. Og hvis jeg bliver inviteret ud at spise, kan jeg også gå ind og afbestille maden for den dag, siger Erling Rasmussen.

Borgerne kan ændre i menuen eller afbestille maden elektronisk op til 14 dage inden leveringen. Ved den manuelle bestilling, skal ændringerne ske mindst tre uger før.

Større valgfrihed til byens ældre

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen glæder sig over, at Københavns Kommune nu kan tilbyde en mere fleksibel madordning til byens hjemmeboende ældre.

Ninna Thomsen forventer dog samtidig, at en gruppe ældre vil holde fast i den manuelle bestilling.

- Hvis du er mere tryg ved at bestille din mad manuelt, så skal du selvfølgelig stadig have den mulighed, siger Ninna Thomsen.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125