23948sdkhjf

De vandt Borgerprisen

Se hvem der vandt Borgerprisen på den velfærdsteknologiske konference CareWare 2017 - valgt af borgerne selv.

BorgerPrisen, der i denne uge blev uddelt på den velfærdsteknologiske konference CareWare 2017 i Aarhus, gik til to unge kvinder med baggrund fra ITU.
Melissa Azari og Helene Lassen Nørlem er begge kandidater i Digital Design og Kommunikation fra IT- Universitetet. Og det var her, de sammen besluttede sig for at gøre en idé til virkelighed.

Borgerprisen er en pris, som inddrager brugerne af teknologien.
Prisen bygger på to elementer:At inddrage brugerne (borgere, pårørende) som deltagere i et dommerpanel, der vurderer produkterne.
At skabe øget incitament hos udstillere/udviklere på CareWare og Præsentationsdagene til at fokusere på, at produktet skal opfylde et reelt behov hos borgeren i forhold til at opnå et meningsfuldt og selvstændigt liv.
Alle produkter, der præsenteres på CareWare 2017, er nomineret til Borgerprisen 2017.  

De har udviklet en app til smarture, som støtter børn med ADHD og autisme til et mere selvstændigt liv.

Produktet hedder Tiimo og er udviklet for at skabe struktur i hverdagen.

Det er en travl Melissa Azari, Magasinet Pleje får fat på idag torsdag morgen. Hendes mail er nemlig fyldt op til bristepunktet efter en succesfuld CareWare-konference.

- For os som virksomhed har det været en god mulighed for at møde de mennesker, der køber og bevilliger vores produkter til dagligt. Det har også været interessant at netværke og dele erfaringer med de andre udstiller, der arbejder indenfor det samme felt som os, siger Melissa Azari. 

BorgerPrisen betyder en del for virksomheden, der i design- og udviklingsprocessen har meget fokus på at involvere slutbrugeren i udviklingen.

- Vi ønsker at skabe et godt og relevant produkt, derfor betyder det helt vildt meget for at have vundet årets Borgerpris. Vi er meget stolte af den, og det er dejligt med den anerkendelse, der føler med sådan en flot pris.  

Sådan fungerer app'en

Den visuelle nedtælling på uret hjælper børnene med at forstå, hvor lang tid, der er tilbage af en aktivitet, og hvornår det skal noget andet. Ifølge udviklerne er målet at gøre barnet mere selvstændigt, for det betyder, at de ikke hele tiden møder en løftet pegefinger eller skal spørge en voksen.

Det er på sigt hensigten at Tiimo også kan udvikles til at blive brugt af mennesker med andre kognitive udfordringer, for eksempel demens.

Næste udfordring bliver at gøre platformen mere intelligent, for eksempel ved at bruge urets GPS til at huske brugeren på at tage nøglerne med sig på vej ud af døren.

App’en er udviklet med støtte på knap to millioner kroner fra Markedsmodningsfonden. 

Tiimo kan afhjælpe nogle af hverdagskonflikterne ved at være en slags ’ven på armen’, der guider barnet igennem dagen og tæller ned til næste aktivitet på programmet. Appen installeres på et smartur og bliver dermed ikke glemt i tasken eller klasseværelset.

På tiimo.dk udformes en plan over ugen, og der tilføjes handlemuligheder til aktiviteter ud fra det enkelte barns behov. Det løser således en række problemer for denne gruppe børn; skaber overblik over dagen; giver støtte, når barnet er i tvivl om en aktivitet; skaber motivation hos barnet gennem et pointsystem; og synliggør barnets succeser ved at holde en logbog over de gode oplevelser.

App’en er testet med Søgaardskolen i Gentofte, A-huset i Hørsholm, samt Syvstjerneskolen i Værløse. Og snart opstartes et pilotprojekt med Københavns kommune og skolen Isbryderen.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079