23948sdkhjf

Regering vil tillade tvangsbehandling af demensramte med ny lov

Nyt lovforslag vil gøre det lovligt at anvende tvang overfor patienter, som eksempelvis har en demenssygdom.

Tvangsbehandling kan blive en realitet for personer med demens og svært handicappede.

Et nyt lovforslag vil nemlig gøre det muligt at anvende tvang overfor patienter, der er fyldt 15 år, og som permanent mangler evnen til at give informeret samtykke til behandling, det skriver DR P4 København.

Tvangsbehandlingen kan blandt andet komme på tale, når såkaldte inhabile personer skal have taget en blodprøve eller have ordnet deres tænder.

Det er blandt andre personer, der lider af demens, der kan blive berørt af lovforslaget.

Nis Peter Nissen, der er direktør i Alzheimerforeningen, er positiv over for lovforslaget:

- Det er ikke fordi, at de ikke ønsker behandling, men det er simpelthen, fordi de ikke forstår, hvad der skal foregå.

- Det er ganske almindelige behandlingsformer, som alle med sund fornuft ville sige ja til, fordi hvis man ikke får behandlingen, så vil sygdommen forværres, siger Nis Peter Nissen til DR P4 København.

Men hvis lovforslaget bliver en realitet, så er det vigtigt at klæde medarbejderne ordentlig på, siger Mette Olsen, som er centerleder på plejecentret Peter Lykke Centret på Amager.

- Det er vigtigt, at vi får den rigtige vejledning. Materialet skal også målrettes til sundhedspersonale, så vi kan gøre det allerbedste for de her mennesker, siger Mette Olsen til DR P4 København.

Det bakkes op af Danske Handicaporganisationer, som også påpeger, at der skal være fokus på sundhedstjek.

- Vi vil gerne have, at der sættes fokus på forebyggelse via sundhedstjek, hvor man sørger for, at de her mennesker, der er inhabile, bliver hjulpet inden, at det kommer så vidt, at det bliver nødvendigt med tvangsbehandling, siger Thorkild Olesen, som er formand for Danske Handicaporganisationer, til DR P4 København.

Lovforslaget skal til behandling i Folketinget 26. april 2017 og er fremsat af fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V).

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081