Fagfolk deler viden med andre fagfolk under frie foredrag
Igen i år er der posterpræsentationer og Frie Foredrag på programmet på DemensDagene.
Her er det konferencedeltagerne selv, der præsenterer udviklings- og forskningsprojekter.
- Når man kigger ud over landet, så kan man kun blive imponeret over alle de ildsjæle og alle dem, der knokler derudaf med nye tiltag og nye måder at gøre ting på. Der er virkelig mange gode initiativer. Det som kan være rigtig svært med alle de her store og små initiativer, det er at få vidensdelt dem. Så idéen med det her er at få highlightet de gode initiativer, der er rundt om i Danmark, og få vidensdelt, fortæller uddannelsesleder Karen Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens.
Der er kommet 35 ansøgninger til posters og Frie Foredrag i år. Det siger noget om, at der sker rigtig meget derude af flot kvalitet, mener hun, og det er rigtig vigtigt, at det bliver en del af konferencen også.
- Det her er jo deltagernes eget program, kan man sige, og jeg synes, det er spændende hvert år at høre, hvad der foregår af projekter derude, siger leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar.
Stor bredde
Der plejer at være rigtig stor bredde i indholdet.
Det kan for eksempel være ph.d.-studerende, der formidler resultater fra deres ph.d -projekt eller personale fra et dagcenter, der fortæller om deres erfaringer med at bruge en bestemt metode i deres aktivitetstilbud.
- Det viser også bredden i deltagerne på DemensDagene, og siger også noget om bredden i demensarbejdet, fordi det er virkeligt et bredt tværfagligt anliggende at få det her til at hænge sammen, og alle er vigtige og alle er hinandens forudsætninger. Jeg synes, det er det, der er styrken ved DemensDagene, at vi kan bringe dem sammen på kryds og tværs af geografi og fag. Det bærer de her her posters og Frie Foredrag også stort præg af, siger Karen Tannebæk.
Alle posterpræsentationer er med i dysten om at vinde årets posterpris. De Frie Foredrag varer hver især 15 minutter, og bagefter er der plads til fem minutters spørgsmål fra tilhørerne. Programmet kan ses på videnscentrets hjemmeside