23948sdkhjf

"Nu skal vi markere, at vi har en plan"

Alt tyder på rekordtilslutning til DemensDagene 2017, som er den første konference efter lanceringen af den nye nationale demenshandlingsplan, siger leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar.

Vi har en plan!

Sådan lyder temaet for årets DemensDage, der igen til maj samler fagfolk fra hele landet.

- Det her er den første konference, vi holder, efter vi har fået en stor national demenshandlingsplan. Jeg synes, det er en stor fest, og på en måde er det her en særlig mærkekonference, der markerer, at nu er vi i gang med handleplanen, siger Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videnscenter for Demens.

Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 24. marts 2017.

Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv.

Der er rigtig stor interesse for DemensDagene i år, fortæller hun.

- Vi kan allerede nu se, at der er en enorm stor tilslutning. I forhold til hvor mange der plejer at være tilmeldt på nuværende tidspunkt, så er vi langt foran. Så det tegner til, at der bliver rekordstor tilslutning til DemensDagene. Og det kan man jo et eller andet sted godt forstå, fordi nu kommer der til at ske mange nye ting ude omkring i Danmark i forhold til den nye nationale handleplan for demens, som rigtig mange forhåbentlig kommer til at mærke til på den ene eller anden måde. Der er jo i alt 23 initiativer i handleplanen, og det er noget, der involverer arbejdet i både kommunerne og regionerne og også i de frivillige organisationer, siger hun.

Svære opgaver
Det er ældreminister Thyra Frank, der åbner DemensDagene i år.

Den tværfaglige konference indledes med et stort fælles symposium. Her bliver der sat fokus på den nye nationale demenshandlingsplan, og det skal også handle om den tidlige indsats - som også er et af indsatsområderne i handleplanen - og hvorfor det er så vigtigt at få stillet en diagnose.

I løbet af konferencens to dage er der i alt 11 symposier at vælge imellem. Blandt temaerne i år er demensvenlige omgivelser, forbrug af antipsykotisk medicin, kommunikation og sprogforstyrrelser samt lewy body demens.

- Vi har erfaring for, at der gerne skal være nogle symposier, der handler om de svære opgaver, man står med ude i plejen af de svært demente. Vi har også altid nogle emner, som er af mere medicinsk art, fordi der er mange sygeplejersker og plejepersonale generelt, der deltager i konferencen, og det vil de gerne opdatere sig på også, fortæller Gunhild Waldemar.

Arrangørerne forventer mellem 900 og 1000 deltagere til konferencen i år. Og udover det faglige program, bliver der også rig lejlighed til at netværke med hinanden.

- Det er jo networking på tværs af kommuner og regioner men også på tværs af fagligheder, og det gør det også spændende, synes jeg, og viser hvor bredt et felt, det her er, siger hun.

DemensDagene løber af stablen den 8. - 9. maj i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Et af temaerne på DemensDagene i år er sygdommen Lewy body demens.

På et symposium mandag den 8. maj bliver der sat fokus på de neurologiske symptomer og kognitive forstyrrelser, som forekommer ved Lewy body demens.

Professor Elisabeth Londos fra Enheten för klinisk minnesforskning ved Lunds Universitet holder oplæg under overskriften ’Forstå Lewy body demens’.

Neuropsykolog Unmack Larsen fra Roskilde Sygehus fortæller om de neuropsykologiske forstyrrelser ved Lewy body demens.

Og fra Neurologisk afdeling på Bispebjerg Hospital kommer klinisk sygeplejespecialist Anders L. Clausen og overlæge Tove henriksen og fortæller om henholdvis klinisk sygepleje af patienter med Lewy body demens og medicinsk behandling af Lewy body demens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094