23948sdkhjf

Ny app til bedre patientinddragelse

Forskningssygeplejerske er godt i gang med udviklingen at et onlineværktøj til patientsamtaler.

Med hjælp fra klinikere og patienter fra flere gynækologiske afdelinger på tværs af landets gynækologiske afdelinger er Mette Hulbæk, som er forskningssygeplejerske, ph.d.-studerende og tilknyttet Familiecenteret på Sygehus Sønderjylland lige nu i færd med at udvikle et nyt onlineværktøj til patientsamtaler.

Målet er at udvikle og afprøve effekten af en app, der kan understøtte samtalen mellem behandlere, og kvinder med nedsynkning af underlivet.

- Vi vil gerne kunne tilbyde et værktøj til denne samtale, siger Mette Hulbæk, og beskriver en app, der kan minde om en slags digitalt spørgeskema, der skal hjælpe den sundhedsfaglige og patienten til en køreplan for samtalen.

Den første del af projektet har fokuseret på at indsamle brugernes (både patienternes og de sundhedsfagliges) ønsker til programmets opbygning og indhold, og nu er Mette Hulbæk i færd med at opbygge værktøjet til et egnet program. Inden app’en kan tages i brug, skal den testes gennem randomiserede forsøg i en et-årig periode.

Den app, Mette Hulbæk udvikler, vil kunne bruges til samtaler med kvinder med nedsynkning af underlivet. Men virker metoden som en hjælp til øget inddragelse, vil man kunne udvikle tilsvarende apps eller programmer til samtaler med andre patientgrupper.

Udviklingen er en del af et treårigt Ph.d. studie ved Syddansk Universitet om støtteværktøjer til samtaler, der støttes af Sygehus Sønderjylland, Sundhedsstyrelsen, Region Syddanmark og Knud og Ediths Eriksens Mindefond.

Mette Hulbæk fortæller om sit ph.d-studie på Forskningens Døgn torsdag den 27. april i Lærings- og Forskningshuset ved Sygehus Sønderjylland, Aabenraa.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078