23948sdkhjf

Ringkøbing-Skjern: Beboere på plejehjem får klippekort

De svageste ældre i eget hjem har siden 2015 haft et klippekort til ekstra hjemmehjælp, og nu får beboere på plejehjem - uanset alder - også mulighed for ekstra hjælp.

Ringkøbing-Skjern Kommune indfører nu klippekort til ekstra hjælp for beboere på plejehjem.

Ordningen træder i kraft fra på mandag og giver alle beboere på plejehjem én times ekstra valgfri hjælp om ugen - eller to timer hver anden uge. Man kan i alt spare op til tre klip sammen ad gangen, hvis man ønsker hjælp til noget, der tager længere tid. Det er borgeren selv, der bestemmer, hvad han eller hun har lyst til eller behov for.

De svageste ældre i eget hjem har siden 2015 haft et klippekort til ekstra hjemmehjælp, og nu får beboere på plejehjem - uanset alder - også mulighed for ekstra hjælp.

Leder på ældrecentret Rosenlunden i Lem, Karen Bak, hilser klippekortet velkomment.

- Til hverdag har vi meget fokus på at gøre de basale ting som at hjælpe beboerne op og i tøjet, sørge for måltider og så videre. Selvom vi tager os tid til at hygge om beboerne indimellem, så er det noget helt andet, at vi med klippekortet kan systematisere den ekstra hjælp og sige: På tirsdag kl. 14 til 15, bruger vi tid på det, som du har brug for, siger hun.

Ældrecentret har 20 beskyttede boliger, hvoren del af beboerne allerede har haft glæde af klippekort til ekstra hjælp i et par år.

- Det betyder også rigtigt meget for de pårørende at vide, vi har den ekstra tid til vores beboere, tilføjer hun.

Klippekortet kan også bruges til praktisk hjælp med undtagelse af hovedrengøring, håndværksmæssige opgaver og vinduespudsning. Det er medarbejderne på ældrecentrene, der løser opgaverne.

Det er mange timers ekstra arbejde, så de enkelte ældrecentre skal tilføres flere timer - det skal gå hurtigt, så vi ved ikke hvordan det kommer til at forme sig. Ikke alle borgere kan bruge klippet for den første uge, men så kan det spares op og anvendes senere, siger konsulent i Sundhed og Omsorg, Marie Christiansen.

Man skal ikke selv betale for hjælpen. Ønsker man at modtage hjælp til aktiviteter uden for hjemmet, skal man selv betale for sin eventuelle transport og for sin hjælpers. Ønsker man at besøge fx et museum eller andet, hvor man skal betale entré, skal man selv betale den - også for hjælperen.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094