23948sdkhjf

Kampagne: En god kollega gør en forskel

Ny kampagne skal tage hånd om stress og mistrivsel på arbejdspladsen.

Hvis din kollega hænger med hovedet og ser ud til at have det svært, så spørg, hvordan han eller hun har det. Det er et af fem enkle råd i en ny kampagne, der skal tage hånd om stress og mistrivsel på arbejdspladserne.

To ud af tre danskere kommer i løbet af arbejdslivet i berøring med mentale helbredsproblemer som stress, angst eller depression på arbejdspladsen enten hos en kollega eller på egen krop. Det viser en undersøgelse gennemført for partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’.

Partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’ udspringer af satspuljeaftalen på psykiatriområdet 2014-2017, hvor parterne bag aftalen afsatte 7 mio. kr. til etableringen af et partnerskab med det formål at styrke den mentale sundhed på danske arbejdspladser.

I dag er der 33 partnere i samarbejdet.

Partnerskabet ledes af Sundheds- og Ældreministeriet og Sekretariatsbetjenes af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og kommunikationsbureauet Operate.

Alligevel er de fleste af os i tvivl om, hvad vi kan gøre for at tage hånd om stress og mistrivsel, når vi møder det på arbejdspladsen. Det skal den nye kampagne fra partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’, som Sundheds- og Ældreministeriet står bag sammen med 33 partnere, være med til at lave om på.

Under overskriften ’En god kollega gør en forskel’ giver kampagnen fem enkle råd til kollegaen. Rådene handler bl.a. om, hvordan man holder øje med stress og mistrivsel og spørger ind til og støtter en kollega, der har det svært.

Kampagnen kører i uge 20 på de sociale medier og på websitet www.mentalsundhed.dk.

I kampagnen forklares de fem råd bl.a. gennem animationsfilm. Alle råd er samlet og udvalgt fra partnerskabets fælles digitale værktøjskasse, hvor der også er værktøjer, der kan hjælpe en med at føre hvert enkelt råd ud i livet. Værktøjskassen henvender sig både til kollegaer, ledere, nøglepersoner og de, der selv har det svært.

KOLLEGAKAMPAGNENS 5 GODE RÅD:

1. Bidrag til et godt fællesskab, hvor I jævnligt taler om, hvordan I organiserer arbejdet og orienterer hinanden, så alle oplever, at opgaverne er tydelige og til at klare.
2. Hold øje med, om nogen udviser tegn på mistrivsel, og om det står på i længere tid.
3. Spørg ind, hvis en kollega viser tegn på mistrivsel
4. Støt op om en kollega, der i en periode har det svært.
5. Hjælp med at finde vej til løsninger, helst i samarbejde med jeres leder og eventuelt en nøgleperson på arbejdspladsen. I kan også have behov for at få hjælp udefra.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078