23948sdkhjf

Pindsvin til ni aarhusianske plejehjem

Fire pindsvin blev forleden sat ud på de grønne arealer på Plejehjemmet Solbjerg - oplevelsesmedarbejdere har lavet aftalen med Pindsvinenes Venner, som leverer pindsvin til i alt ni plejehjem

Beboerne på Plejehjemmet Solbjerg ved Aarhus fik i denne uge deres ønske opfyldt, da fire pindsvin blev sat ud på de grønne arealer.

Oplevelsesmedarbejdere i Sundhed og Omsorg har lavet aftalen med den frivillige forening Pindsvinenes Venner, som leverer pindsvin til i alt ni plejehjem.

- Beboerne på plejehjem skal have mulighed for oplevelser og aktiviteter i deres liv. Det kan let blive kedeligt og ensomt, og der får oplevelsesmedarbejderne sammen med medarbejderne virkelig skabt nogle konkrete tiltag ud fra beboernes ønsker. Udover at plejehjemmene kan holde marsvin eller pungrotter indendørs som kæledyr, så er det naturlige dyreliv bare til at blive glad af, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Plejehjemmet Solbjerg har daginstitutionen Kærgården som naboer, og børnene er også spændte og deltager, når pindsvinene bliver sat ud. Håbet er, at pindsvinene kan være med til at skabe et bånd mellem børn og ældre, hvor de i pasningen får en fælles interesse og et fælles ansvar.

Pindsvinenes Venner har haft de fire pindsvin i hi vinteren over, og de er nu klar til at komme ud i lokalområdet:

- Det er første gang, vi har lavet en aftale i denne målestok. Det er rigtig dejligt for pindsvinene, for plejehjemmene har ofte grønne områder, og det skaber samtidig en oplevelse for de ældre, siger Kenneth Jensen, plejer og frivillig, Pindsvinenes Venner.

Plejehjem i Kolt, Tranbjerg og Rosenvang har også fået pindsvin i sidste uge og i alt er der givet 32 pindsvin til de aarhusianske plejehjem. Det vigtigste krav til plejehjemmene er, at de giver pindsvinene noget natur og at pindsvinene får rent vand, og i starten bliver støttet med lidt foder. Pindsvinene er ønsket af beboerne på alle de godkendte plejehjem, der glæder sig til kontinuerligt liv i haverne.

Oplevelsesmedarbejdere har skabt projektet Plant Liv, som er en del af Sundhed og Omsorg. Projektets fokus er at fremme livsglæden på plejehjemmene i Aarhus igennem involvering og samskabelse ud fra beboernes egne drømme og ønsker. Ønskerne er mangfoldige – alt fra kaniner, gynger, kulørte fuglekasser og stjernekikkerter til samarbejder med børn om at dyrke grøntsager og duftende krydderurter i højbede er blevet til virkelighed for beboerne

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094