23948sdkhjf

Nu kan du arbejde frivilligt i 15 timer om ugen

Reglerne for frivilligt arbejde for bl.a. efterlønnere er for 'nidkære'. Derfor forlænger Folketinget forsøgsordning med 15 timers ugentlig frivilligt arbejde uden fradrag i ydelsen.

Er man sosu'er på fleksydelse eller sygeplejerske på efterløn skal man have bedre muligheder for at bruge sine evner til frivilligt arbejde uden at blive straffet økonomisk.

Det besluttede Folketinget i går tirsdag, skriver Ritzau.

Folketinget har forlænget en forsøgsordning, der betyder, at dagpenge- og efterlønsmodtagere igen fra 5. juni 2017 kan udføre frivilligt arbejde i op til 15 timer om ugen, inden der sker fradrag i ydelsen.

Efter de gældende regler var timegrænsen blot fire timer.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har reglerne været for nidkære, og derfor forlænges det toårige forsøg, der udløb i marts 2017.

- Det frivillige arbejde er vigtigt for sammenhængskraften i vores samfund. Derfor skal reglerne på området understøtte det frivillige arbejde. Men for dagpengemodtagere og særligt for efterlønsmodtagere har reglerne simpelthen været for nidkære, siger han.

- Indtil vi har en aftale på plads og finder en afklaring på, hvordan de permanente regler skal se ud, er det vigtigt, at vi ikke bremser det frivillige arbejde.

- Jeg er derfor glad for, at et bredt flertal i Folketinget har forlænget forsøget med mere lempelige regler.

Langt det meste frivillige arbejde i Danmark har ikke karakter af almindeligt lønarbejde og kan derfor udføres ubegrænset og uden modregning i ydelsen.

Det gælder bl.a. aktivteter som besøgsven.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089