Koordinator skal samle tråde for kronikere i Slagelse
Der er mange tråde at holde styr på gennem et sygdomsforløb med Parkinsons sygdom, sklerose eller andre kroniske nervesygdomme. Derfor har Slagelse Kommune ansat en social- og omsorgskoordinator, som skal samle trådene, så der sikres en god koordinering.
Tilbagemeldingerne fra både borgere med sygdommene og de pårørende er særdeles positive, de er især glade for at have fået én kontaktperson, der kan sikre koordinering og give tryghed og støtte i et sygdomsforløb.
Social- og omsorgskoordinator Hanne Karimi har vist sig at være en stor hjælp for borgere, der er ramt af Parkinson, sklerose eller andre kroniske nervesygdomme, når hun tilbyder en individuel samtale med den sygdomsramte og de pårørende.
- Som ansat i kommunen kender jeg til de mange tilbud vi har og kan derfor bl.a. hjælpe med at formidle kontakten. Samtidig giver det borgerne og de pårørende en ro og tryghed, når de får én kontaktperson, som kan hjælpe med at følge op på deres ansøgninger, eller når jeg hiver pc’en frem og hjælper dem at udfylde elektroniske ansøgningsskemaer til f.eks. hjælpemidler. Det giver en lettelse for både borgeren og de pårørende, når de kan se, der kommer skub i ting, som måske ellers kan virke uoverskuelige, siger Hanne Karimi.
Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 26. maj 2017. Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv. |
Hjælper til hverdagen
Social- og omsorgskoordinatoren har ingen myndighedsfunktion og kan heller ikke give behandling. Hanne Karimi fungerer derimod som tovholder og vejviser for borgerne og deres pårørende, så de bedst muligt kan mestre hverdagen og få størst mulig livskvalitet på trods af kroniske sygdomme.
- Koordinatoren kan bl.a. hjælpe med at være et skridt foran i forhold til, hvilke veje fremtiden bringer. Parkinsons er en sygdom, som desværre kun bevæger sig i én retning, og med koordinatorrollen kan vi hjælpe både borgeren og den pårørende med at være på forkant med, hvordan vi sammen bedst sikrer en optimal dagligdag både for borgeren og de pårørende - for vi skal passe godt på begge. Det er heller ikke nemt at være pårørende, og de har især også haft glæde af koordinatoren til at læsse af på og til at aflaste, så de kan få ro, tryghed og støtte i sygdomsforløbet, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern.
Stillingen er foreløbig på et år.
Koordinatoren En kommunal Parkinsonkoordinator er en hjælp for borgere, der er ramt af Parkinsons sygdom. Det viser erfaringerne fra et udviklingsprojekt i Parkinsonforeningen, der i 2012-2015 blev gennemført i tre forsøgskommuner Frederiksberg, Gladsaxe og Herlev. |