23948sdkhjf

Cha-cha-cha og tango stimulerer sanserne

Hver fredag trækker borgere med demens i danseskoene i Køge

Danseri giver energi.

Sådan lyder det fra Køge Kommune.

Her har man udviklet et dansekoncept målrettet borgere, som har en demenssygdom. Hver fredag er der danseundervisning på et af kommunens plejecentre, og her står den blandt andet på cha-cha-cha, tango og vals.

- Det er pardans, fordi man kan føle hinanden på en anden måde, når man danser tæt på hinanden, siger demensvejleder Camilla Pelsen fra Demensteam Køge. Der er for eksempel ægtepar, som fortæller, at de har en bedre weekend, når de har været til dans, fordi de får en nærhed med hinanden gennem dansen, som også smitter af i tiden efter, forklarer hun.

Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 26. maj 2017.

Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv.



Initiativet, der startede i 2012, er i dag et brobygningstilbud både til personer der bor i eget hjem og i plejebolig. Og borgerne vil rigtig gerne danse, fortæller hun. Der kan være op imod 10 par på et dansehold.

- Det giver glæde, det er god motion, og det er sansestimulering, siger Camilla Pelsen.

Konceptet er udviklet i samarbejde med en dansekonsulent, og Alzheimerforeningen har givet økonomisk støtte.

Camilla Pelsen fra Demensteam Køge fortalte om dansekonceptet på årets DemensDage under symposiet Frie foredrag. Her var det konferencedeltagere selv, der gik på scenen, for at fortælle om nogle af de mange nye initiativer på demensområdet, som lige nu er i gang rundt om i landet. Blandt andet fortalte ergoterapeuter fra Herning Kommune om en ny lejringsmetode, de har udviklet, som har fokus på kropsafgrænsning ved hjælp af almindelige dyner og puder. Musikplejecentret Sølund i København holdt foredrag om, hvordan man her arbejder fokuseret med musik som en integreret del af hverdagen. Og Kommunikationscentret Region Hovedstaden præsenterede erfaringerne med afprøvning af kognitiv stimulationsterapi. DemensDagene 2017 bød på i alt ni ’frie foredrag’.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078