23948sdkhjf

Sygehuse i Kolding og Horsens får ministerbesøg

Sundhedsministeren vil høre om sygehusenes erfaringerne med akutmodtagelser og projektet Sikkert Patientflow.

I dag besøger sundhedsminister Ellen Trane Nørby akutmodtagelser på sygehusene i Kolding og Horsens.

Som en opfølgning på økonomiaftalen for 2018 mellem regeringen og Danske Regioner vil ministeren gerne høre om erfaringerne med henholdsvis akutmodtagelser og projektet Sikkert Patientflow, skriver Sundheds- og Ældreministeriet på sin hjemmeside.

I økonomiaftalen er parterne enige om at lave en analyse af bl.a. organisering og snitflader på de 21 fælles akutmodtagelser inden udgangen af 2017, så der kan læres af de bedste.

Sundhedsministeren besøger akutmodtagelserne i Kolding og Horsens sammen med henholdsvis regionsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose og de to næstformænd i Region Midtjylland Anne V Kristensen og Anders Kühnau.

Speciallæger i akutmedicin

De fælles akutmodtagelser (FAM) på landets 21 akutsygehuse er en vigtig del af den igangværende omlægning af sundhedsvæsenet, hvor akutte og specialiserede funktioner samles på færre og større enheder for at styrke rutine og kvalitet, og sikre at man som det første bliver mødt af en erfaren speciallæge.
Den omstrukturering understøttes af byggeriet af nye sygehuse for mere end 47 mia. kr.

Men flere akutsygehuse har haft vanskeligt ved at indfri ambitionen om, at akutte patienter skal tilses af en speciallæge på alle tidspunkter af døgnet. Derfor har det længe været et ønske, at det skulle undersøges, om der skulle oprettes et speciale i akutmedicin.

Sundhedsstyrelsen har netop afleveret en anbefaling til sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som også vender tommelfingeren opad.

- Nu opretter vi akutmedicin som speciale for at give FAM’erne et ekstra boost. Med specialet styrker vi akutlægernes kompetencer, så den akutte patient oplever endnu bedre sammenhæng og kvalitet i indsatsen døgnet rundt og i hele landet. Det skal også være med til at sikre, at så mange patienter som muligt bliver udredt og færdigbehandlet i akutmodtagelsen uden behov for en længere indlæggelse eller at blive kastebold mellem flere forskellige afdelinger, siger Ellen Trane Nørby.

Sundhedsstyrelsen forventer at kunne godkende det nye speciale omkring årsskiftet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094