23948sdkhjf

To nye profilplejehjem i København

København vil etablere to nye profilplejehjem med fokus på ’Kunst og kultur’ og ’Fag og håndværk’.

København vil etablere to nye profilplejehjem med fokus på ’Kunst og kultur’ og ’Fag og håndværk’.

Det besluttede Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune i denne uge.

Ørestad Plejecenter får en ’Kunst og kultur’-profil, mens Håndværkerforeningens Plejecenter får en ’Fag og håndværk’-profil.

Ørestad Plejecenter vil blandt andet etablere atelierer, og beboere vil kunne udstille deres kunstværker på plejehjemmet. Håndværkerforeningens Plejecenter vil bygge et kolonihavehus med ishus og arrangere udflugter til eksempelvis arbejdermuseet og kunstindustrimuseet.

Der er afsat en million kroner til etableringen af profilplejehjemmene, der efter planen vil være klar i løbet af 2017. 

Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) er glad for, at København får to nye profilplejehjem.

- Selv om man flytter på plejehjem, skal man stadig have mulighed for at dyrke sine fritidsinteresser. Derfor er det vigtigt, at vi opretter disse profilplejehjem, der tilgodeser beboernes ønsker og skaber et stærkt fællesskab, siger Ninna Thomsen.  

Baggrund for profil plejehjem

Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede tilbage i august 2012 at etablere profilplejehjem. Og siden 2013 er der etableret seks profiler og nu otte med de to nye.
- Ønsket med profilplejecentre er at gøre viften af tilbud til ældre så varieret som muligt.  Profilplejehjemmene skal tage hånd om borgernes behov og ønsker og understøtte det fællesskab, som profilerne skaber. Det kan også være med til at bryde ensomhed blandt beboerne, siger Ninna Thomsen. 

På københavnske plejehjem er der i dag profiler inden for sport & leg, dyr & udeliv, homoseksualitet, mangfoldighed, musik og mad – og nu altså også kunst & kultur og fag & håndværk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093