23948sdkhjf

Flere patienter føler sig inddraget i behandlingen

I alt 28 målbare områder er kortlagt i den første årlige statusrapport på de nationale mål for sundhedsvæsenet.

Flere overlever kræft, færre får infektioner på sygehusene, og flere patienter er tilfredse og føler sig inddraget i behandlingen. Det viser den første årlige status på de nationale mål for sundhedsvæsenet.

Eksemplerne er bare nogle af de 19 positive udviklinger på 28 målbare områder, der nu er kortlagt i den første årlige statusrapport på de nationale mål for sundhedsvæsenet, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Rapporten gør status for de otte overordnede nationale kvalitetsmål, som Danske Regioner, KL og Sundheds- og Ældreministeriet for godt et år siden enedes om at holde snor i og offentliggøre.

For hver af de nationale mål er der udvalgt en række indikatorer, f.eks. hjertedødelighed, forebyggelige indlæggelser for ældre og kræftoverlevelse, som konkretiserer de overordnede mål.

Lokalt forankret

Rapporten viser, at på de eksakte data, der ligger til grund for opgørelsen, er scoren fremgang på 2/3 af målepunkterne.

Desuden viser de konkrete cases i rapporten, at de nationale mål bruges i den daglige ledelse og flere steder er blevet lokalt forankret helt ude på sygehusafdelinger og i de kommunale tilbud.

- Det er ganske godt gået. På kort tid har regionerne taget de nationale mål til sig og gjort dem til et redskab til at styrke kvaliteten til gavn for patienterne. Lokalt bliver tallene brugt til målrettet at forbedre forholdene fx på de enkelte sygehusafdelinger. De får simpelthen et udgangspunkt for at lære af andres erfaringer. Og det er dén kurs, vi fortsat stræber efter at følge, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

- Jeg er glad på patienternes vegne. Vi ser fremskridt på hovedparten af de nationale mål. Fremskridt, som selvfølgelig også skal ses i sammenhæng med de øvrige initiativer, som regeringen tager på sundhedsområdet. Nu kan alle, uanset om man er kræftpatient eller diabetiker, på en enkel måde se, at kvaliteten i sundhedsvæsenet på kun et enkelt år har flyttet sig i den rigtige retning. Og vi er kommet væk fra bevidstløst at registrere tal, men i stedet forankre indsatsen lokalt i den enkelte afdeling eller kommune, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- Vi er meget tilfredse med, at vi har fået udviklet en ny indikator for tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er et vigtigt skridt for at styrke arbejdet i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, sikre den tværgående indsats og få omsat de nationale mål og indikatorer helt ud, hvor det giver mening for kvaliteten, siger KL's formand Martin Damm.

 

Læs mere om: dans
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078