23948sdkhjf

Pludselig fik plejehjem 200.000 kr.

En borger fra Spentrup ved Randers har testamenteret 200.000 kr. til Spentrup Plejehjem. Pengene skal gå til aktiviteter for beboerne.

Det sker af og til, at plejehjem får testamenteret en sum penge fra beboere med lidt på kistebunden, der ønsker at glæde det hjem, de har boet på ind til deres sidste dag på jorden.

Og nogen gange kan man være så heldig at blive tiltænkt en penge-gave andre steder fra. Det er sket på Spentrup Ældrecenter i Randers, der har modtaget en overordentlig stor sum penge: Nemlig 200.000 kr. fra en borger i byen, der i levende live har lagt hjerte og mange frivillige timer på plejehjemmet - og altså efter sin død også ønskede at gøre noget helt specielt for de ældre.

Pengene er øremærket "gavn og fornøjelse for hjemmets beboere med hovedvægten på udflugter og gaver".

- I den anledning har vi lavet en Ønskebrønd, hvor beboerne kan komme med alle deres ønsker til aktiviteter. Der er kommet rigtig mange ønsker, og indtil videre har vi blandt andet været på tur til Mariager for at spise store gammeldags isvafler, fortæller Anja Brøndum Wangsøe, centerleder på Spentrup Ældrecenter.

Der er ønsker om flere udflugter, og der er planlagt endnu en tur sidst i sommerferien. Det er både dag- og aftenvagterne, der sørger for at tage beboerne med på udflugterne.

Urtehaven og blomsterne
Et andet ønske fra beboerne var at få en lille urtehave, som de kunne hygge om i løbet sommeren, og det er også blevet opfyldt.

- Vi har anskaffet en transportabel urtehave i en højde, hvor alle kan nå den. Her har vi plantet krydderurter, som kan nydes ved måltiderne, siger Anja Brøndum Wangsøe.

Generelt er beboerne på Spentrup Ældrecenter meget glade for haven, hvor der blandt andet bliver plukket blomster til fælles blomsterbinding. Ønskebrønden har i den forbindelse også modtaget et ønske om flere stauder til haven, så der er blomster i de forskellige årstider.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078